bh
Helbred & balance

Du tager din bh forkert på!

Af Redaktionen 21. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Undskyld, hvad?! Vi gør det åbenbart slet ikke rigtigt, når vi skal have bh på om morgenen.

Det er efterhånden blevet en vane at tage bh på, som man ikke rigtig tænker over længere – men det burde vi måske! Det viser sig nemlig, at der er en bestemt måde at tage bh på, som giver det klart bedste resultat, så brysterne ikke bliver mast og sidder pænest.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hvornår skal du begynde at gå med bh?

Først skal du løsne stropperne. Så tager du bh’en på og lukker den – start i yderste krog og bevæg dig indad jo ældre og løsere, bh’en bliver. Så strammer du stropperne igen, og så skal du have hånden ned i bh’en og løfte brystet opad, til det sidder helt rigtigt!

Læs også: Hvad siger din bh om dig?

På den måde kommer bh’en til at sidde perfekt under brysterne, som får den støtte, de har behov for. Skal du til at tage din bh på sådan her?

Herunder kan du se tegn på, at din bh sidder forkert!

Tegndinbhsidderforkert

Årsag: Din bh er muligvis for stor i omkredsen. Løsning: Find en bh der er lidt strammere i omkredsen, så den ikke rykker sig. (Tip: Din bh skal sidde så stramt, at du kun lige kan få to fingre op bagpå ved rygspændet.)
Årsag: Din bh-skål er for lille.Løsning: Vælg en større bh-skål og eventuelt en, der dækker mere af brystet, så den sidder pæn – også når du har en stram t-shirt på. (Tip: Tag altid en t-shirt eller stram bluse med, når du skal shoppe en ny bh.)
Årsag: Omkredsen på din bh er for lille og rygstroppen for smal.Løsning: Vælg en bh med en bredere rygstrop – det glatter din hud ud.
Årsag: Dine stropper er for stramme eller smalle.Løsning: Sørg for at resten af bh’en sidder rigtigt, så det ikke er dine stropper, der holder din bh på plads. Hvis du har store bryster er det mest behageligt med bredde stropper.

Læs mere om