pille næse
Helbred & balance

Derfor skal du IKKE pille næse

Af Marie Søndergaard 22. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Ja, det ser ikke pænt ud, men der er også en anden grund til, at du ikke skal pille i din næse.

Du gjorde det sikkert tit, da du var lille, og måske får du også nu engang imellem sneget dig til det: at pille næse. Der er stor sandsynlighed for, at du nok kun gør det, når du er alene, for det ser altså ikke ret pænt ud, men faktisk er der også en helt anden grund til, at du ikke skal pille næse. Det er nemlig vildt usundt! Det skriver Metroxpress.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan stopper du med at pille næse

Du tror måske, at det, du eventuelt hiver ud af dit næsebor, når du piller næse, er det mest ulækre, men sådan hænger det ikke sammen. Det er faktisk de bakterier, du fører op i næsen med din finger, der gør det helt vildt usundt at pille næse.

Læs også: Derfor har du en lille kløft under næsen

Når du piller næse, kan det komme til at bløde, og det ELSKER bakterierne. Derfor kan det faktisk komme til at irritere mere i din næse, hvis du piller i den. Det fortæller lægen Erich Voigt til Business Insider. YIKES. Ikke mere næsepilleri, for vi har da virkelig ikke lyst til bakterie-fest i næseborene!

Herunder kan du læse om stjernernes dårlige vaner!

Stjernernesdårligevaner

Jennifer LawrenceFor meget reality-tv– Når jeg er ude, tænker jeg tit på, hvor fedt det ville være at ligge på min sofa. Jeg er sikker på, der er et afsnit af »Dance Moms« i fjernsynet, eller går jeg måske glip af det nyeste afsnit af »Keeping Up with the Kardashians«? Jeg bliver stresset af tanken om at gå glip af det, siger Jennifer Lawrence om sin dårlige vane med at se for meget reality-tv.
All Over
Ariana GrandeUbehagelige ryglydeAriana har en virkelig dårlig vane, hun meget gerne vil af med, men som vi ved, er det stort set umuligt at komme af med vanerne. Ariana vil dog gøre ALT , for hendes dårlige vane er altså lidt ubehagelig for folk omkring hende.– En dårlig vane, jeg gerne vil af med? At få leddene i ryggen til at sige knæk, siger Ariana.
All Over
Shailene WoodleyAkavede krammereShailene har en virkelig sød vane, som dog godt kan resultere i ret akavede situationer. Hun krammer nemlig alle, hun kommer i nærheden af.– Jeg troede måske, at hun kendte mig eller sådan noget, men jeg fik ikke rigtig krammet hende tilbage. Hun siger stadigvæk, at hun ikke var sikker på, om hun kunne lide mig, fordi jeg ikke krammede tilbage, fortæller Ansel Elgort, som spiller sammen med Shailene i »Divergent«.Theo James fik også et kæmpe knus af hende, første gang de mødtes.– Ja, hun er glad for at kramme, siger Theo.
All Over
BeyoncéTøj på gulvetStjernerne kan altså også sagtens have rod i klædeskabet og smide om sig med tøj, så det tager en krig at få ryddet op igen. Det er Beyoncé et godt eksempel på!– Jeg lover, at det er noget, jeg arbejder på at ændre, men jeg kunne godt rode lidt mindre derhjemme og lade mit tøj blive i skabet frem for at smide det på gulvet, siger Beyoncé.
All Over
Ed SheeranKøber underlige tingEd har en meget underlig og ret sjov vane med at bruge penge på alle mulige mærkelige ting, han slet ikke har brug for. Derfor er hans manager blevet nødt til at gribe ind og hjælpe sangeren med at passe på sine penge.– Jeg må ikke have et kreditkort for min manager, for så gør jeg underlige ting. Han skal godkende alt, jeg køber. En dag sagde jeg, at jeg ville gå ud at købe nogle biler, og så sagde han: »Jamen, du har jo ikke kørekort.«Hm, det er vist en meget god idé, at Eds manager hjælper ham med økonomien!
All Over
Louis TomlinsonFor mange historierLiam Payne synes, det er SÅ dejligt at være sammen med de andre drenge fra One Direction, men der er altså noget, han ikke savner, når de har lidt ferie fra bandet.– Når vi stiger ind i bilen om morgenen, har Louis altid en eller anden historie, han skal fortælle. For det meste har jeg ikke noget imod det, men nogle gange har han omkring 20 historier, og han bliver bare ved: »Ej, og så skete det mest sindssyge, og bagefter skete det og det ...« siger Liam om Louis’ mange historier.
All Over
Selena GomezSpiser for usundtHun ser både smuk og sund ud, men faktisk har Selena et ret stort problem med at spise usundt. Det er nemlig blevet en dårlig vane for hende at spise masser af M&M’S, KitKatbarer og Snickers.– Problemet er, at jeg ikke spiser det rigtige. Jeg elsker alt, der ikke er godt for mig, siger Selena om sin dårlige vane med at spise usundt.
All Over
Luke HemmingsStjæler undertøjDe fire drenge fra 5SOS kommer rigtig tæt på hinanden, når de rejser rundt sammen, og det kan godt resultere i, at de bliver en lille smule irriterede på hinanden over dårlige vaner.– Luke roder og fylder virkelig meget, når han skal i bad, og han er meget frustrerende at bo sammen med, har Ashton Irwin sagt, og Michael Clifford er helt enig.– Han stjæler også undertøj! Når vi ikke er på værelset, går han ind og tager det, fortæller Michael.
All Over
Zac EfronRinger ikke tilbage– Jeg er virkelig dårlig til at ringe tilbage. Jeg har et godt eksempel: Jeg så et ubesvaret opkald fra et ukendt nummer, og jeg tjekkede ikke min telefonsvarer. Da jeg endelig fik det gjort, var det Michelle Pfeiffer, som spurgte, om jeg ville være med i filmen »New Year’s Eve«. Hun sagde: »Skynd dig at ringe tilbage, for hvis du gerne vil, vil jeg også gerne«. Og så tænkte jeg: »Oh my God«, siger Zac Efron om sin dårlige vane med ikke at reagere på ubesvarede opkald.
All Over
Little MixSover med makeupAlle pigerne fra Little Mix elsker at gå op i deres udseende, både når det gælder outfits, hår og makeup! Så når de et blevet stylet til den røde løber, et fotoshoot eller en musikvideo, har pigerne fået en dårlig vane med ikke at fjerne makeuppen igen.– Hvis vi får lagt makeup, vi er vilde med, og vi skal noget den næste dag, så sover vi bare med den, har Jesy Nelson fortalt.
All Over

Læs mere om

MestLæste