morgenmad
Helbred & balance

Den her morgenmad gør dig klogere!

Af Marie Søndergaard 28. december 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du bliver overrasket (og glad) for at høre, hvad du skal spise til morgenmad for at blive klogere! Det er nemlig sygt lækkert.

Okay, det her havde vi ikke set komme! Japanske forskere har fundet ud af, hvilken lækker dessert du faktisk burde spise til morgenmad – for så skulle du nemlig bliver klogere! Vil du vide, hvad det er? Trommehvirvel … is!

Læs også: Tre tips til hurtig morgenmad

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En undersøgelse viser, at de mennesker, der spiser is til morgenmad, har en hurtigere reaktionsevne, og de kan bedre modtage information end dem, der ikke gør. Det skulle altså give en form for mentalt boost, hvis man starter dagen med en kugle kold is.

Læs også: Derfor er morgenmad vigtig

Nogle af de samme resultater viser sig, hvis man drikker et glas koldt vand om morgenen, men undersøgelsen viser altså, at is skulle være det bedste. Hm … nu ved vi jo godt, at det nok ikke er så sundt at spise is hver dag, men altså … nu viser en undersøgelse jo, at det gør en klogere, så hvis vi nu bare gør det en gang imellem, så burde det da være okay, ik’?

Herunder kan du læse flere facts om morgenmad!

Altduskalvideommorgenmad

Et blødkogt æg eller en lille æggekage er fyldt med protein og holder dig mæt i lang tid. Hvis du synes, æg i sig selv er lidt kedeligt, så lav eventuelt den ”spanske omelet,” hvor der også er tomater, champignoner og peberfrugt i.
Man forbinder måske ikke lige grøntsager med morgenmad, men da vi jo skal have massere af dem i løbet af dagen, kan vi lige så godt starte tidligt på dagen. En grøntsags-smoothie med spinat, avokado og æble giver en super start på dagen.
Der er en grund til, at havregryn er de flestes favorit. Det mætter supergodt og giver dig en masse energi. Hvis du synes, det er kedeligt, så blandt grynene op med lidt nødder og rosiner.
Der findes alverdens lækre varianter af yoghurt og skyr, som du kan spise til morgenmad. Top med din yndlings musli – eller lav denne variant, som du kan drysse på.
Hvis du ikke har verdensstørste appetit om morgen, så skær lidt frugt ud og put det i en skål. Om sommeren kan du for eksempel spise friske bær og om efteråret de lækre æbler.
Et stykke groft brød med masser af kerner og lidt ost er superfint, hvis du foretrækker det som morgenmåltid.

Læs mere om