Mad & opskrifter

Tre tips til hurtig morgenmad

Af Oliver Kokholm Ungermann 5. januar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Får du aldrig spist morgenmad, fordi du synes, det er besværligt og tager for lang tid? Det problem bliver løst med de her tre morgenmadstips!

Det er vigtigt at få en god start på dagen, og det får man allerbedst ved et godt og sundt måltid morgenmad.

Læs også: Sund morgenmad hele ugen

Men desværre er der lidt for mange af os, der springer lige netop det måltid over, fordi vi hellere vil sove lidt mere og ikke har tid om morgenen. Men så er det godt, at der findes nogle hurtige alternativer til morgenmaden!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ristet brød med ost og skinke

Hvis du kan gøre det til en vane at sætte et brød i brødristeren, som det første du gør om morgenen, er et ristet brød med pålæg en superhurtig løsning. Du kan for eksempel tage en skive ost og skinke fra køleskabet, eller hvad du har lyst til, og vupti - så er der morgenmad. Det behøver ikke være mere kompliceret end det!

Bonus: Bruger du rugbrød eller et andet groft brød, vil du være mæt helt til frokost, og så får du den mest optimale start på dagen. Og er du ikke til ristet brød, kan du jo bare bruge et stykke groft knækbrød i stedet.

Tag testen: Hvor sund er din morgenmad?

Muslibar

Har du ikke tid til at sætte dig ned og spise en skål yoghurt med musli om morgenen? Så tag en muslibar eller to i stedet for! Det tager ikke mange sekunder, før sådan en er væk, og det er meget bedre end slet ikke at spise. Men hold dig fra dem med alt for meget chokolade på.

Bonus: Muslibarer kan fås med flere forskellige smage, med og uden nødder og i mange varianter - så bliver du træt af den ene, kan du prøve en ny.

Læs også: Få en sund start på dagen

Frugt

Et æble, en pære eller en banan behøver ikke tage ret meget mere end et par minutter at få ned, så det er altid en god løsning, hvis du har travlt. Selv hvis du virkelig ikke har tid, fordi du er kommet for sent op eller lignende, for så tager du bare frugten med i hånden og spiser det på vej til skole.

Bonus: Frugt har et naturligt højt indhold af frugtsukker, der giver et højt boost af energi. En perfekt måde at starte dagen på!

I galleriet kan du læse alt, du skal vide om morgenmad!

Altduskalvideommorgenmad

Et blødkogt æg eller en lille æggekage er fyldt med protein og holder dig mæt i lang tid. Hvis du synes, æg i sig selv er lidt kedeligt, så lav eventuelt den ”spanske omelet,” hvor der også er tomater, champignoner og peberfrugt i.
Man forbinder måske ikke lige grøntsager med morgenmad, men da vi jo skal have massere af dem i løbet af dagen, kan vi lige så godt starte tidligt på dagen. En grøntsags-smoothie med spinat, avokado og æble giver en super start på dagen.
Der er en grund til, at havregryn er de flestes favorit. Det mætter supergodt og giver dig en masse energi. Hvis du synes, det er kedeligt, så blandt grynene op med lidt nødder og rosiner.
Der findes alverdens lækre varianter af yoghurt og skyr, som du kan spise til morgenmad. Top med din yndlings musli – eller lav denne variant, som du kan drysse på.
Hvis du ikke har verdensstørste appetit om morgen, så skær lidt frugt ud og put det i en skål. Om sommeren kan du for eksempel spise friske bær og om efteråret de lækre æbler.
Et stykke groft brød med masser af kerner og lidt ost er superfint, hvis du foretrækker det som morgenmåltid.