Helbred & balance

Dagen efter festen

Af Stine Nielsen 12. marts 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du nogen gange ret smadret, dagen efter du har været til fest? Så tjek de her tips og kom ovenpå igen!

Når du har givet den max gas om aftenen, kan det være lidt hårdt at vågne næste morgen. Dit hoved hamrer, du er helt afkræftet og måske endda en smule svimmel. Heldigvis findes der råd for den slags! Så hvis du oplever en smule tømmermænd, kan du prøve et par af de her tips.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 10 gode grunde til at undgå alkohol

Drik vand
Din væskebalance er helt ude af trit, så sørg for at drikke masser af vand! Du kan også have nogle giftstoffer i kroppen, hvis aftenen har været ekstra våd, og her er vand simpelthen den bedste kur, så de kan blive skyllet ud af kroppen.

Salt og sukker
Du har også brug for noget til dit blodsukker, men sørg for, at det ikke er alt for hårdt ved din mave. Her er det godt med frugter, suppe, yoghurt eller for eksempel en smoothie. Det er også fint med noget saltet mad - for eksempel kød eller grøntsager med salt.

Læs også: Fest og alkohol

Hovedpinepiller
Hvis hovedpinen er rigtig slem, kan du tage en Panodil for at lette smerten lidt, men sørg for at spise noget mad først.

Sov til middag
Selv om du kan virke okay frisk, når du står op, kan du hurtigt miste energien igen. Tag en lille lur om eftermiddagen, så går det lettere med at få energi til at lave andre ting resten af dagen.

Gå en frisk tur
Efter din lur kan du gå en tur og få lidt frisk luft. Det kan være super forfriskende at komme lidt ud, hvis du har ligget inde hele dagen.

Slap af
Sæt et par gode film eller din yndlingsserie på dvd'en, og slap helt af. Det bliver alligevel ikke i dag, du får ryddet op på værelset.

Læs også: Dilemma - Må jeg drikke alkohol?