Helbred & balance

Camilla hylder kroppens forskelligheder gennem sin farverige kunst

Af Tanja Hartmann 30. marts 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Store bryster, små bryster, hår på kroppen, ingen hår, runde former og slanke silhuetter. Den århusianske kunstner Camilla Lovmand hylder alle kroppens forskelligheder gennem sin unikke og finurlige kunst af nøgne kvinder.

”Vi skal værdsætte vores fantastiske forskelligheder”, lyder budskabet fra Camilla Lovmand, der er kunstneren bag det farverige kunstunivers ’LovmandArt’. Camilla Lovmand er 25 år gammel og studerer til dagligt 'Entrepreneurship and Innovation'. Ved siden af sin uddannelse laver Camilla tegninger af nøgne kvindekroppe i alle former og afskygninger, og det er der en helt særlig grund til.

Der findes nemlig ikke én krop, som er ens. Alle kroppe er unikke på hver deres måde, og det vil Camilla gerne vise gennem sin kunst.

- Gennem mit finurlige univers af nøgenhed og forskellighed prøver jeg at omfavne kroppen, præcis som den er. Jeg vil gerne skabe en positiv samtale og indstilling til kroppen. Det er nemlig vigtigt at føle sig tilpas i sin egen krop.

LÆS OGSÅ: Alma Agger: ”Denne deltager holder jeg med i 'X Factor'”

Sårbart emne krydret med humor

Camilla ved godt, at kroppen kan være et sårbart emne for mange at snakke om. Hun håber dog på, at hendes finurlige og skøre univers kan løsne op for emnet.

Alle hendes værker er nemlig lavet med et lille twist af humor, der kan give et smil på læben, samtidig med at det sætter tankerne i gang.

- Når folk ser mine værker, stopper de altid op og fniser lidt, da nøgenheden er meget iøjnefaldende. Men mange af dem kommer igen, fordi det sætter nogle tanker og refleksioner i gang hos dem. Det synes jeg, er fedt.

Camilla glæder sig over, at hun med sin kunst kan være med til at starte en samtale om kropsidealer, og den måde vi ser på vores krop. Hun håber på, at hun med sin kunst kan få folk til at elske sig selv bare en lille smule mere.

Foto: Camilla Lovmand

Nemmere sagt end gjort

Det er dog ikke altid lige nemt at overbevise sig selv om, at man er god, ligesom man er. Det har Camilla Lovmand selv erfaret. Selvkærlighed er noget, som Camilla personligt har arbejdet en del med gennem årene. Før i tiden sammenlignede hun sig ofte med andre, og det resulterede i en kropsusikkerhed.

- Da jeg gik i gymnasiet, havde jeg det stramt med min krop. Det fyldte meget i mine tanker. Men i dag har jeg det meget bedre. Jeg har accepteret mig selv, som jeg er.  

Det er Camillas egne værker, der har hjulpet hende med at få det bedre mig sig selv. ’LovmandArt’ startede nemlig som en hobby, der skulle minde hende om alt det skønne ved kroppen.

Sidenhen har hun holdt fast i den positive indstilling, som hun gerne vil sprede ud til andre. Det gør hun blandt andet gennem sin Instagram, hvor hun deler ud af sine kunstværker:

Camillas råd til Vi Unges læsere

For Camilla og hendes kunstunivers handler det ikke om at pege på, hvad der er rigtigt og forkert. I stedet handler det om at vise, at alle er perfekte, som de er. Derfor har hun også et godt råd, som hun vil give videre til jer skønne læsere.  

- Embrace yourself. Du kan måske ikke forvente, at du kan omfavne dig selv lige meget hver dag, men gør et forsøg og bliv ved med at fortælle dig selv, at du er god, som du er, lyder det fra den århusianske kunster.

LÆS OGSÅ: Eldina vil minde alle om, at kropshår er naturligt

Læs mere om

MegetMere