Pige med bøjle
Helbred & balance

9 ting, du kun kender, hvis du har bøjle

Af Sisse Tvegaard Andersen 25. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Folk, der ikke har haft bøjle, fatter bare ikke den luksus, det er at kunne bide i et æble.

Der kan være mange rigtig gode grunde til at få bøjle på tænderne, og de fine, lige bisser, du får ud af det, er også en god ting, men lad os nu være helt ærlige – det er en lille smule nederen, mens det står på. Hvis du også er en af dem, der har munden fuld af metal, kan du helt sikkert genkende det her:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Følelsen af at have munden proppet med våd modellervoks, når du skal have taget aftryk til din bøjle – og de onde øjne, du sender tandlægen, når hun for tredje gang siger, at du skal huske at trække vejret gennem næsen. Hallo, kvinde, du er jo ved at kvæle mig!

2. Det akavede ”smil-med-lukket-mund”, når du ser en sød fyr – og lettelsen, når du opdager, at han også har togskinner.

Læs også: Sådan overlever du at have bøjle

3. Sår i kinderne og på tungen – og det faktum, at der er yoghurt på menuen morgen, middag og aften, når du har fået strammet bøjlen. AV!

4. Overvejelserne omkring, hvilken farve elastikker der vil klæde din mund bedst – og den ubehagelige følelse af, at en elastik sprænger inde i din mund. For slet ikke at tale om den pinlige oplevelse det er at se en elastik flyve ud af din mund og lande på gulvet foran dit crush.

5. Tankerne om, hvordan man egentlig kysser, når man har tandbøjle – og skrækhistorierne om de kærestepar, der har siddet fast i hinandens bøjler.

Læs også: 7 ting du kender, hvis du allerede har brugt dine lommepenge

6. Den forbudte glæde ved at bide i et æble eller en gulerod – og irritationen over, at din bøjle knækker umiddelbart efter.

7. Den savlvåde hovedpude, når du vågner efter en nat med nakketræk – og mareridtene om, at din tandlæge næste gang siger, at du også skal have det på om dagen.

8. Skuffelsen, når din tandlæge lovede dig, at du ville få bøjlen af efter ét år – og der nu er gået to et halvt!

9. Den intense glæde, du føler ved ENDELIG at få bøjlen af – og det store tandsmil, du sender til alle, du møder på din vej nu.

I galleriet her kan du se nogle af de stjerner, der har haft bøjle:

Stjernermedbøjler

Vidste du at Cody Simpson havde bøjler engang? Vi synes, at han ser vildt godt ud med dem!
Miley Cyrus’ lillesøster Noah viser stolt sin bøjle frem på twitter.
Twilight-stjernen Dakota Fanning havde også bøjle, da hun var yngre.
Okay, det er ikke Arianas rigtige bøjle, men hendes kostume til en film, men vi synes nu alligevel, at hun ser virkelig sød ud med dem!
Niall havde faktisk togskinner i over et år, før han fik dem fjernet i marts 2013.
Willow Shields, der spiller Primrose Everdeen i ”The Hunger Games”, viser sin bøjle frem med et stort smil.
Madonnas 17 år gamle datter Lourdes har også haft bøjle.
Kim Kardashian instagrammede for nyligt det her billede fra sine teenageår med bedsteveninden Nicole Richie. Både Kim og Nicole giver ”thumbs up” til bøjler!

Læs mere om

MestLæste