Sunde nødder i en bunke
Helbred & balance

6 sunde nødder, du skal spise

Af Stine Kærsgaard 19. februar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
De her sunde nødder er geniale som mellemmåltid og supergode for din krop.

Flere studier har vist, at det er godt for din sundhed at spise nødder, da de er fyldt med proteiner, fibre, mineraler og en masse sunde fedtstoffer, som er rigtig gode for dig.

Test dig selv: Hvilken sund snack er du?

Men ligesom at du ikke skal overspise andre ting, skal du heller ikke overdrive dit indtag af sunde nødder – forskning har vist, at cirka 30 gram dagligt er passende, så nogle stykker på morgenmaden eller en lille håndfuld om eftermiddagen som snack er helt fint!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sunde snacks til lektierne

Hvis du er lidt forvirret over, hvad de forskellige sunde nødder kan, og hvilke du skal spise, så læs med her. Måske er det bedste du kan gøre at blande nødderne lidt, så du får en masse forskellige og gavnlige stoffer.

6nødder,derholderdigsund

HasselnødderSpiser du hasselnødder, kan du være sikker på at få stoffet magnesium, som er et mineral, der sikrer, at du kan bruge dine muskler på normal vis, og at dit hjerte har det godt. Ud over det har hasselnødder også et højt indhold af B-vitaminet folat, og studier har faktisk vist, at sportsfolk præsterer bedre og er mere udholdende, hvis de har fået tilstrækkeligt med folat.
Foto: Shutterstock
ParanødderDen store paranød har et højt indhold af stoffet selen, som blandt andet hjælper dig med at rense din krop for skadelige stoffer som for eksempel kviksølv. Kroppen bruger desuden selen til at producere en form for antioxidanter, som beskytter dine celler mod skader.
Foto: Shutterstock
ValnødderValnødden er en af de nødder, som indeholder rigtig mange antioxidanter, hvilket er supersundt for dig. Samtidig er de så smarte, at de øger indholdet af stoffet melatonin, som får dig til at sove godt!
Foto: Shutterstock
Pistacienødder De lækre, grønne pistacienødder indeholder lidt færre kalorier end mange andre nødder. Samtidig har de også et højt indhold af stoffet lutein, som er godt for dine øjne og din hud. Hvis de skal være rigtig sunde, skal du dog undgå de saltede.
Foto: Shutterstock
Pekannødder Pekannødder er små sundhedsmirakler, da de indeholder mere end 19 forskellige vitaminer og mineraler! Nødderne har et højt indhold af E-vitamin, som styrker din hud.
Foto: Shutterstock
Mandler Mandler er geniale som mellemmåltid, da de indeholder masser af kostfibre og protein, som holder dig mæt i lang tid. Samtidig kan man finde store mænger af de såkaldte monoumættede fedtsyrer, som modvirker mavefedt.
Foto: Shutterstock

MestLæste