Helbred & balance

10 nemme genveje til sundhed

Af Line Sølvhøj Jensen 26. september 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her får du ti tips, der kan være med til at gøre din hverdag lidt sundere.

1. Sørg for at få sovet, så du er frisk og udhvilet, når du vågner om morgenen. Det er ikke uden grund, at det hedder en »skønhedssøvn«, for du får mere energi og ser sundere ud, hvis du får godt med søvn.

2. Sig nej til det, du ikke har tid eller lyst til. Du får meget mere overskud og bliver i bedre humør, hvis du får sorteret alt det fra, som fylder på en dårlig måde i dit liv.

3. Brug tid på dig selv og gør det, du godt kan lide. Selv om du har travlt, så er det vigtigt, at du husker at forkæle dig selv.

4. Det er okay at »synde« og spise slik engang imellem. Livet bliver simpelthen for kedeligt, hvis der ikke er plads til de søde sager. Bare husk, at du skal spise det med måde.

5. Indret dit værelse, så du synes, der er rart og hyggeligt at være i. Nogle skønne duftlys og friske blomster kan være med til at skabe en god energi på dit værelse.

Læs også: Sund weekendslik.

6. Dyrk det motion, du synes, der er sjovt. Der er ingen grund til at bevæge dig ud på en lang løbetur, hvis du synes, det er vildt kedeligt. Lav i stedet det du synes er sjovt.

7. Prøv at vende dine negative tanker til noget positivt. Man tænker tit på alt det, man ikke når eller ikke kan. Hvorfor ikke tænke på alt det, som du faktisk når, er god til og kan?

8. Køb noget til dig selv engang imellem. Det er jo skønt at få gaver, så hvorfor ikke give dig selv en gave?

9. Accepter dig selv som den, du er. Lad vær med hele tiden at måle dig med andre. Du er på din måde, og det gør dig til noget helt specielt.

10. Gør ting, som får dig til at grine. Se en sjov film, eller vær sammen med dine veninder. Man siger faktisk, at folk der griner meget, lever sundere og måske endda længere.

MegetMere