Skønhed

Sov dig smuk

Af Line Sølvhøj Jensen 18. februar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er supervigtigt, at du får sovet godt om natten, for søvn kan faktisk gøre dig smuk og sund. Læs mere her, så du kan få dig en rigtig skønhedssøvn!

Søvn er meget vigtigere for dig, end du egentlig tror. En god nattesøvn kan nemlig være med til at give dig et sundt liv, men den kan faktisk også gøre dig smukkere.

Det er usundt ikke at sove nok
Hvis ikke du får sovet nok, så har du sikkert oplevet, hvordan det kan ødelægge din dag. Du er træt, håret klasker sammen, du er i dårligt humør, og du kan slet ikke koncentrere dig i skolen. Hele din dag kan faktisk blive ødelagt, hvis ikke du får sovet nok.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men det kan også få meget værre konsekvenser, hvis ikke du får sovet nok. Dit immunforsvar kan nemlig blive svækket, hvis ikke du sover godt, så du hurtigere bliver syg og stresset.

Hvorfor bliver du sund og smuk af at sove?
Hvis du sover godt om nattet, så du føler dig frisk og udhvilet om morgenen, så er det altså det første skridt på vejen til et sundt liv.

De første fire timer, du sover, der får du din krop til at slappe helt af, og i de næste timer du sover, der indsamler din krop overskud, kreativitet, livsglæde og overblik. Så hvis du vågner efter ni timers søvn og føler dig udhvilet, frisk og i godt humør, så er det altså fordi, du har fået din skønhedssøvn!

Læs også: Seje facts om drømme

Tips til at sove godt:

• Sov cirka ni timer hver nat. Om sommeren kan du faktisk godt sove lidt mindre, fordi solen giver dig masser af energi.

• Sørg for at sove om natten. Mange går sent i seng i weekenderne og sover til gengæld lige til klokken 12 eller senere næste dag. Men det er altså ikke sundt.

• Sørg for at spise sundt og få god motion. Hvis du spiser meget slik, kage eller andre søde sager, så kan du faktisk få en ret urolig nattesøvn.

• Sørg for, at der er mørkt på dit værelse, og at der ikke roder. Du sover nemlig bedre, hvis du ikke bliver forstyrret af lys, og hvis det er ryddet op.

• Lad være med at se fjernsyn, kigge på din telefon eller sms'e lige inden, du skal sove. Det kan nemlig gøre, at der går længere tid, inden du falder i søvn. I stedet kan du læse en god (eller kedelig!) bog, eller måske høre noget stille musik, så du rigtig slapper af.

Få flere tips til din skønhedssøvn her!

I galleriet kan du læse, hvorfor du IKKE skal sove med makeup!

DerforskalduIKKEsovemedmakeup

Hvis du ikke renser din hud om aftenen, er der ret stor risiko for, at din hud bliver uren, da overskydende fedt, makeuprester og snavs fra hele dagen vil samle sig i porerne. Så for at undgå store, sorte porer, som senere kan blive til bumser, skal huden altså renses inden, du hopper under dynerne.
Hvis du sover med din mascara på, risikerer du at knække dine øjenvipper. Du har samtidig større risiko for at få infektioner, da øjenmakeuppen nemt kan sætte sig i dine øjenkroge i løbet af natten og dermed give dig øjenbetændelse eller anden irritation ved øjet. Ikke lækkert!
Din hud vil simpelthen sige fra på et tidspunkt, hvis den ikke bare engang imellem får lov til lige at få et pusterum fra den fede foundation og pudderet. Hvis du ikke giver den ”luft” om natten, vil den derfor med tiden begynde at se grå og trist ud.
Din hud har faktisk brug for mere fugt, end du lige tror – særligt, når det begynder at blive koldere udenfor. Derfor er det supervigtigt, at du giver din hud lov til at hvile uden makeup, så den kan genopbygge og fugte sig selv med en god creme i løbet af natten.
Det er bevist, at din hud ser yngre ud i længere tid, hvis du er god til at rense og pleje den. Hvis du ikke allerede har det, så find derfor en god renserutine, som du kan overskue. Du kan eksempelvis rense din makeup af lige efter aftensmaden, så du ikke bliver for træt omkring din sengetid, hvor du lige har ligget to timer på sofaen. Brug en god olie eller creme og massér den godt ind i huden, for på den måde stimulerer du hudens blodkar, og det får den til at se frisk ud dagen efter.