Helbred & balance

10 dårlige undskyldninger

Af Line Sølvhøj Jensen 18. januar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har sikkert masser af undskyldninger for at springe motionen over eller droppe den sunde kost. Men dine undskyldninger holder faktisk ikke helt, og det er jo kun dig selv, du snyder!

Er du typen, der altid har en undskyldning klar for ikke at dyrke motion eller spise sundt? Vi har samlet ti superdårlige undskyldninger, så du ikke kan bruge dem næste gang.

1. Det er kedeligt at spise sundt.
Hvis du tænker sådan, så er det fordi, du slet ikke har fantasi til, hvordan du skal spise sundt. Bag lækre muffins, hjemmebagt rugbrød med masser af kerner, lav hjemmelavet is, smoothies og hjemmelavede burgere med masser af grøntsager - lyder det da ikke lækkert?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Jeg har ikke tid til at dyrke motion.
Eller også er det fordi, du ikke vil have tid til at dyrke motion! Når du siger, at du ikke har tid, så betyder det jo bare, at du bruger tiden på noget andet. Helt ærligt, er det så vigtigere at se tv-serierne end at tænke på din sundhed?

3. Jeg bliver ikke mæt, hvis jeg kun spiser sundt.
Nej, ikke hvis du kun spiser grøntsager. Men hvis du spiser masser af groft brød, grøntsager, frugt, kartofler, pasta, ris og kød - og hvis du spiser mellem fire og seks måltider om dagen, så bliver du altså helt sikkert mæt.

Læs også: Gode tips om sundhed.

4. Det er kedeligt at dyrke motion.
Hvis du synes, det er kedeligt at dyrke motion, så er det altså fordi, du ikke er kreativ nok. Den samme løbetur et par gange om ugen, bliver helt sikkert kedelig. Men hvad med at danse, dyrke yoga, spille tennis, klatre eller gå til træning med din hund?
Få flere ideer her.

5. Jeg er for træt til at dyrke motion.
Det kan der godt være noget om, for jo mindre motion, du dyrker, jo mindre energi har du, og så føler du dig mere træt. Start med at dyrke lidt motion, der ikke er for hårdt. Du finder hurtigt ud af, at du får meget mere energi og overskud af det.

Læs også: 10 nemme genveje til sundhed.

6. Jeg har ikke råd til at dyrke sport.
Arh, den holder altså ikke. Du kan dyrke rigtig meget motion, som ikke koster noget. Det tæller jo også, hvis du tager din veninde med ud at gå en lang tur eller stå på skøjter.

7. Jeg er ikke i humør til det.
Måske ikke, men bare rolig. Du bliver faktisk i bedre humør af at spise sundt og dyrke motion. Du får nemlig en lykkefølelse af at dyrke motion, og du får det meget bedre med dig selv.

8. Det er alt for koldt til at dyrke motion.
- men så er det jo godt, at du kan tage i fitnesscentret, svømmehallen eller træne derhjemme. Motion behøver altså ikke kun at være en løbetur udenfor.

Læs også: Kom igang med at løbe.

9. Jeg kan alligevel ikke holde det.
Det handler jo bare om, at du skal have lyst til at dyrke motion og spise sundt. Hvis du hele tiden siger til dig selv, at du ikke kan overholde det, eller det er kedeligt, så er det næsten helt sikkert, at du ikke kan holde det.

10. Det hjælper jo alligevel ikke.
Jo, det gør det altså. Der er mange undersøgelser, der viser, at du både lever længere, får et stærkere immunforsvar og bliver mere glad af at spise sundt og dyrke motion. Så helt ærligt, drop de dårlige undskyldninger og kom i gang!