Krop & Sind

Gode nyheder til dem med kærestesorg

Af Luise Gregersen 8. januar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En ny undersøgelse har vildt gode nyheder til folk med kærestesorg. Se her, hvordan det hænger sammen.

Når man er blevet droppet af sit livs kærlighed, kan det være meget svært at se noget som helst positivt i situationen.

Men nu er der en ny undersøgelse, der har fundet ud af, hvordan man forkorter kærestesorgerne. Det er da gode nyheder!

Læs også: Kom over ham med en app

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Undersøgelsen viser nemlig, at jo mere man taler om, tænker på og græder over sit forliste forhold, jo hurtigere kommer man over det. Hvis man derimod lukker i og nægter at tale om sine følelser, kan det tage længere tid at blive glad igen.

Når man taler meget om det, der gik galt, hjælper det nemlig en til at se mere realistisk på livet uden en kæreste, så man hurtigere kan nyde livet igen.

Læs også: Sådan kommer du over din første kærlighed

Så hvis du har kærestesorger, er det vigtigt, at du får dine følelser ud. Det kan både være ved at skrive i din dagbog eller ved at fortælle en veninde eller et familiemedlem om det. Og så skader lidt Ben & Jerry-is, mens du ser "The Notebook", altså heller ikke!

Komigennemethårdtbreakup

Hvis din ekskæreste starter rygter om dig eller udlevere detaljer fra jeres forhold, kan det være en god idé at komme på banen og fortælle din egen version. Det er ikke fair, hvis hans løgne skal være den eneste vinkel, der bliver fortalt i din vennekreds, og du er derfor i din gode ret til at fortælle, hvordan du ser det – hvis du har lyst selvfølgelig.
Det er det mest basale råd, men det er også et af de vigtigste. Når du er ked af det, skal du ikke lukke dig inde i dig selv. Det er en god idé at tale om det, selvom det gør ondt, og turde være ked af det og brokke dig over din ekskæreste. Vælg derfor den veninde, du tør sige alt til, og tag en dag sammen med hende, hvor du får talt ud om det hele. Du kan også bruge din mor, hvis du føler, hun er den person i dit liv, du har det bedst med at tale ud hos.
Hvis du vil have det bedre med, at I ikke længere er sammen, kan du lave en liste over alle de ting, der var irriterende ved ham. Du kan helt sikkert finde på noget, der ikke var helt perfekt, og det kan være en rigtig god måde at minde dig selv om, at det måske ikke er så slemt, at I ikke er sammen mere. Dine veninder kan helt sikkert også hjælpe dig med at få et par ting på listen.
Der er ingen grund til, at du skal se ham efter et break up, hvis du kan undgå det. Det er aldrig sjovt at blive husket på de dårlige minder, og vent derfor med at være de samme steder som ham, før du er helt sikker på, at du er fuldstændig ovre dine kærestesorger. Så undgår du også at komme i et skænderi med ham foran alle andre og indblande dem i jeres problemer.
Det føles helt sikkert som om, at livet ikke går videre lige efter, I har slået op, men det må du huske dig selv på, at det gør. Du kommer til at opleve en masse kærlighed, og du skal nok finde den helt perfekte fyr til dig senere. Det var bare ikke ham!
Hvis han er virkelig tarvelig mod dig, efter I har slået op, kan du overveje at skrive til ham og bede ham om at stoppe. Fortæl ham, at du ikke synes, det er i orden, at han spreder rygter og taler grimt om dig, og at han skal lade dig være. Det kan være, det får ham til at indse, at han ikke har behandlet dig fair. Hvis du ikke har mod på det selv, kan du spørge en god veninde, om hun vil hjælpe dig og tage fat i ham. Det kan være en stor hjælp, at andre end dig selv fortæller ham, at det ikke er i orden det, han har gang i.
Hvis du intet vil have med ham at gøre længere, kan du lige så godt få ham ud af dit liv. Hvad skal du med hans telefonnummer, billederne af ham og venskabet på facebook? Det er nogle af de ting, du kan overveje at slette for at komme af med minderne om ham. Så undgår du også, at du kommer til at holde øje med, hvad han laver, for det kommer der intet godt ud af, når du skal forsøge at glemme ham.
Når du skal videre fra et hårdt break up, kan det hjælpe at tvinge dig selv til at tænke på noget andet. Det kan du blandt andet gøre ved at dyrke en masse motion. Motion er perfekt mod kærestesorger, fordi du kommer ud med dine aggressioner, du får brugt din energi på noget andet end at være kede af det, og du får tænkt på noget andet imens – og så bliver du glad af det!

Læs mere om

MestLæste