Krop & Sind

Fra venner til kærester

Af Stine Nielsen 26. marts 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Gisp! Du har fået et crush på din drengeven! Hvordan skal du tage forholdet et skridt videre, så I kan blive mere end venner? Få svaret her …

Har du fået varme følelser for din drengeven? Spring ud i det og se, om I kan gå fra venner til kærester!

Som udgangspunkt kan det være svært at lure, om din søde drengeven også er interesseret i dig, men til at starte med, kan du prøve at aflæse hans signaler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lur hans signaler

Vil han gerne hænge ud hele tiden, bare I to? Driller han dig lidt på en sød måde? Kilder han dig, eller bruger andre undskyldninger for at røre lidt ved dig? Så har din drengeven det muligvis på samme måde, som du har. Og det hjælper jo en hel del, hvis I skal være mere end venner!

Hvordan taler han om dig?
Spørg dine veninder, hvordan han omtaler dig, når du ikke er til stede. Snakker han meget om dig? Og er det positive ting, han siger? Så kan hans følelser også være mere end bare venskabelige.

Hvordan taler han til dig?
Kalder han dig "søde"? Eller lyder det mere, som en bror ville tale til en søster, når I snakker sammen? Hvis han siger søde ting til dig, er det bare med at sige noget sødt tilbage til ham også - så bliver det lettere for ham at se dig som kæreste-potentiale frem for "bare" en veninde.

Tag testen: Er I mere end bare venner?

Få ham til at se dig anderledes

Når du gerne vil gå fra venner til kærester, er det vigtigste, at du får ham til at se dig på en anderledes måde. Måske går det pludselig op for ham, at du faktisk er en pige, han godt kunne være sammen med.

*Begynd i det små med små berøringer og tal sødt til ham - hvis han gør det samme ved dig, er du på rette vej! Hen ad vejen kan du begynde på mere "rigtig" flirt. Du kan for eksempel kramme ham tæt, ae ham i håret og kysse ham på kinden, når du siger farvel.

Tag testen: Hvordan flirter du bedst

*Luft tanken for ham. "Tænk hvis vi var kærester!" Se, hvordan han reagerer. Hvis han virker som om, det er langt ude, kan du altid kalde det en joke.

*Hvis du derimod mærker, at han har fået de samme følelser for dig, kan du invitere ham på date. Lad være med at lave det, I altid laver, når I hænger ud, men vælg et nyt sted og en ny aktivitet, så det kan være mere romantisk. For eksempel en restaurant eller en tur i Tivoli.

*Hvis I har datet et par gange, og du for alvor kan mærke forelskelsen, kan du stille ham det store spørgsmål, om I skal være kærester. For selvfølgelig vil han gerne det!

Læs også: Derfor er det godt at have en drengeven

Se her, hvordan du bliver bedre til at få venner:

Blivbedretilatvenner

Ja, det lyder som en kliché! Men ikke desto mindre kommer man rigtig langt med et imødekommende smil. Hvis du møder nye folk med et smil, så er der langt større chance for, at de vil bemærke dig og falde i snak med dig.
Shutterstock
Måske er din kommende veninde lige ved siden af dig, uden du ved det? I stedet for du altid er sammen med din bedste veninde i skolen eller til jeres fritidsaktiviteter, så være åben, hvis du kommer i gruppe med en, du ikke kender så godt endnu. Tænk, hvis I bare klikkede vildt godt.
Shutterstock
Selv om det ville være rart, hvis alt kom flyvende til en, så er virkeligheden ikke helt sådan. Faktisk så er vi i Danmark lidt dårlige til at snakke med mennesker, vi ikke kender så godt. Hvis du føler, at du har en bekendt, som du ville hygge dig i selskab med, så tag fat i personen, og hør, om I ikke skal hænge lidt ud efter skole eller i en weekend. Eller hvis du har mødt en, du klikker godt med, så sørg for, at det ikke løber ud, fordi ingen af jer tog initiativ til at ses igen.
Shutterstock
For at du kan få nye venner, er du nødt til at hvile i dig selv. Hvis du prøver at være en anden udgave af dig selv, vil personerne, du møder, ikke føle, at du er til stede. Hvis I skal få glæde af hinanden på lang sigt, er det derfor vigtigt, at du hviler i dig selv og er dig selv.
Shutterstock
Det er slet ingen skam at have veninder, som du har fået igennem Facebook eller andre websteder. Faktisk kan det være rigtig rart at have en god veninde, som ikke kender alle ens andre veninder. Man snakker bare om nogle andre ting, når man ikke har fælles bekendte, og hvis I nu har et fælles idol, så skal snakken nok løbe af sted.
Shutterstock
Hvis du ikke føler, du har nogle venner overhovedet og har rigtig svært ved at stå ansigt til ansigt med nye mennesker, så kan det også være en god idé at møde nye venner gennem samlingssteder på nettet som forskellige forums. Der er rigtig mange, der føler sig ensomme, og derfor er der mange sider, der har til formål at få folk til at mødes og snakke sammen på kryds og tværs.
Shutterstock
Sidst, men ikke mindst, skal du være åben for at møde nye mennesker. Det kan sagtens være, at du har haft en dårlig oplevelse med en ny veninde engang, og så er det endnu vigtigere at huske, at alle mennesker er forskellige, og fordi det gik dårligt med én ny veninde, betyder det ikke, at det vil gå sådan med alle dine nye bekendtskaber.
Shutterstock

MestLæste