Krop & Sind

Få styr på kærestejalousien

Af Oliver Kokholm Ungermann 27. januar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er der meget jalousi i jeres forhold? Få tips til, hvordan I bekæmper kærestejalousien her.

Bliver du meget nemt jaloux, eller er din kæreste hurtig til at blive ked af det, når du er sammen med andre drenge? Uanset hvem af jer, der er den jaloux type i jeres forhold, kan I begge gøre en indsats for at slippe af med det.

Læs også: Jalousien nedbryder dit selvværd

Få vores bedste tips til, hvordan I bekæmper jalousien i forholdet herunder.

styrkærestejalousien

Det er aldrig en god idé at lukke sin kæreste ud af sine følelser, så husk at være åben omkring det, når du bliver jaloux! Det vil også give ham en bedre forståelse for, hvornår du bliver det, og så kan han måske gøre tingene anderledes en anden gang, så det ikke sker igen. Men husk at sige til ham, at det ikke er fordi, du ikke stoler på ham, men fordi du bare er vildt bange for at miste ham.
Er I begge meget jaloux, kan det hjælpe jer at lave nogle aftaler for, hvordan I hver især skal opføre jer, når I ikke er sammen. På den måde kan det give noget tryghed til jer begge, så I ikke bekymrer jer for meget.
Skal han til en fest uden dig, og bliver du jaloux af at tænke på, at der er andre piger til stede? Prøv at lede dine tanker over på, at han ikke har gjort noget før, og han kun har vist dig tillid – så hvorfor skulle det ændre sig nu? Stol på ham, og giv ham plads, selv om det er superhårdt.
Jalousi opstår oftest, fordi en af jer er usikker på den anden. Hvis du spørger dig selv, hvorfor du er usikker på ham, vil dit svar nok blive, at der egentlig ikke er nogen grund til at være det. Har han før svigtet dig, er det klart, at du kan blive usikker, men så skal du måske overveje, om du faktisk har tilgivet ham, og om du egentlig stoler på ham, siden du stadig bliver ramt af jalousien.
Er det din kæreste, der altid bliver jaloux, er der et par ting, du kan gøre, så han bliver mere sikker. Du kan for eksempel skrive et par ekstra beskeder til ham, når du er sammen med nogen, han bliver jaloux over, så han ved, du tænker på ham. Et par er nok, for det skal ikke tage overhånd! Du kan også give ham et par kys ekstra, når din ekskæreste er i nærheden, så han ved, det er ham, du vil have. Det samme kan han gøre med dig, hvis det er dig, der bliver jaloux.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.