Krop & Sind

Det må du aldrig sige til din eks

Af Stine Kærsgaard 13. august 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad enten han har droppet dig, eller du har droppet ham, er der bare nogle ting, du aldrig må sige til en ekskæreste. Læs selv her.

Breakups kan virkelig sætte gang i en masse vrede følelser og få en til at sige nogle ret grimme og dumme ting. Derfor er det vigtigt, at man lige tænker over at holde lidt igen.

Læs også: Skal du tage din eks tilbage?

Hvad enten din ekskæreste har slået op med dig, eller det er dig, der har gjort det forbi med ham, er der nogle ting, som er superdumme at sige højt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Er du enig?

Hvis du stadig er vild med ham:

”Hvorfor var jeg ikke god nok?”

Suk! Du er god nok præcis, som du er. Kan han ikke se det, var det bare ikke jer. End of story!

”Jeg dør virkelig, hvis jeg ikke får en chance mere!”

Han tager dig helt sikkert ikke seriøst, hvis du siger det her …

”Skal vi så ikke bare være venner?”

Både du og din ekskæreste ved jo godt, at du kun foreslår, at I skal være venner for at prøve at score ham tilbage. Du spilder din tid – kom videre!

”Hvem er hun??!!”

Han har fået en ny ven på Facebook, og det er en PIGE! Straks tror du, det er hans nye crush, og du skriver til ham med det samme for at finde ud af, hvem hun er. Lad være … I er ikke sammen mere, så han skylder dig ikke at redegøre for alle nye bekendtskaber. Hvis det bliver for svært at se på, så slet ham.

”Jeg vil gøre ALT for at få dig tilbage!”

Nej, du vil ej. Hvis du har gjort, hvad du kunne so far, er der ikke mere at gøre. Begge parter skal have lyst til at kæmpe for et forhold.

Hvis han stadig er vild med dig:

"Jeg har aldrig haft det bedre”

Det er så tarveligt at fyre den sætning af til en, som er dybt såret over, at du ikke vil være sammen med ham mere. Måske tænker du det, men sig det ALDRIG højt.

”Du kunne heller ikke sammen med mine venner”

Av av av! Han har sikkert brugt en masse energi på dine venner og håbede, de syntes godt om ham, så det gør ondt at få at vide, at det bare aldrig rigtig lykkedes for ham.

”Wow, der er mange, der skriver til mig, efter vi har slået op!”

Det er supermodbydeligt for ham at høre, når han stadig har følelser for dig. Nøjes med at fortælle dine veninder det.

”Har du noget imod, jeg stadig hænger ud med dine venner?”

Med mindre du er kommet lige så tæt på din ekskærestes venner, som han selv er, så er de altså det eneste han har, når nu han har mistet dig. Lad ham have dem for sig selv!

”Vi kan jo stadig være venner”

Det er ikke det, han har lyst til, hvis han vel at mærke stadig har følelser for dig! Forlæng ikke hans pine ved at blive ved med at være i hans verden. Måske en dag … Men ikke nu.

Hvordan er man en god ekskæreste? Find ud af det i galleriet her.

Hvordanermanengodekskæreste?

Selv om du har lyst til at tale grimt om din ekskæreste, er det aldrig den rigtige løsning at skrive grimme ting til ham – også selv om han virkelig har såret dig. Brug i stedet en god veninde til at få dine aggressioner ud og få talt tingene igennem. En god ekskæreste kan sagtens tage et skænderi, men grimme kommentarer holder man for sig selv.
Shutterstock
Der kan hurtigt blive spredt rygter, når et forhold ender skidt, men sørg for at du ikke er en del af det. Hvis du spreder rygter om ham, bliver I bare endnu mere uvenner, og det kan kun ende galt.
Shutterstock
Du bestemmer selvfølgelig helt selv, hvem du har lyst til at være venner med på Facebook, og du er ikke en dårlig ekskæreste, hvis du sletter ham. Det er langt bedre at gøre det end at blive sur hver eneste gang, du ser et billede af ham!
Shutterstock
Der er ingen, der siger, I skal være bedste venner, efter I har slået op. Slet ikke! Du behøver ikke at have noget som helst med ham at gøre, hvis du ikke har lyst, og du er i din gode ret til at tage afstand fra ham og ignorere ham. Men nogle gange kan man faktisk blive ret gode venner med sin eks. Måske er I bedre som venner end kærester?
Shutterstock
Du kan komme ud for, at din ekskæreste ikke har droppet tanken om at vinde dig tilbage, og i den situation skal du gøre dig selv og ham en tjeneste og sige sandheden. Hvis du ved, I ikke skal være sammen igen, så skriv det til ham, så han forstår det og kan komme videre hurtigst muligt.
Shutterstock

MestLæste