Find den perfekte konfirmationskjole
Konfirmation

Sådan finder du den perfekte konfirmationskjole

Af Stine Nielsen 29. januar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skal du konfirmeres i år? Se her, hvad du skal gå efter, når du skal ud at shoppe din konfirmationskjole!

Det kan være svært af finde den helt perfekte konfirmationskjole. Men hvis du har tænkt lidt over, hvad du leder efter, inden du går på jagt i butikkerne, bliver det lidt nemmere. Og en af de første ting, du kan tænke over, er, hvilken del af din krop, du gerne vil fokusere på og vise frem på din konfirmationsdag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fokus på: Talje

Hvis du gerne vil sætte fokus på din talje, er det en god ide at gå efter en kjole, som er skåret over i taljen og har et stort skørt, der strutter lidt - for eksempel i tyl. Du kan også vælge en konfirmationskjole med et bæltebånd for at markere taljen ekstra meget.

Fokus på: Skuldre
Vælg en konfirmationskjole med ekstra fine detaljer på skulderne. Du kan også prøve med en lille vest eller en jakke med detaljer på skuldrene for en dramatisk effekt.

Fokus på: Arme
Sæt fokus på dine pæne arme ved at vælge en konfirmationskjole, som ikke dækker arme eller skuldre. Undgå at bruge et sjal, og tag en enkel fin halskæde på til i stedet for andre store accessories.

Fokus på: Ryg
Du kan fremhæve din ryg ved at vælge en kjole, der har et pænt bånd i ryggen. Gør ekstra opmærksom på din ryg ved at vælge et bånd i en anden farve end hvid. For eksempel sort eller pink.

Fokus på: Ben
Har du lyst til at vise dine flotte ben frem, kan du vælge et lidt kortere skørt. Hvis du vælger en konfirmationskjole med lidt fylde i skørtet, så den ikke sidder for stramt, gør det ikke noget, at den er kort. Når du har et kort skørt på, er det en god idé, hvis din kjole ikke er for nedringet og eventuelt har ærmer, så du ikke føler dig alt for bar.

Læs også: Sådan barberer du ben

Fokus på: Personlighed
Vær ikke bange for at vælge en mere unik konfirmationskjole for at vise din personlighed. Det kan give dit look lidt kant, hvis du for eksempel har en mere boheme-agtig stil eller for eksempel mikser det nye med lidt gammelt.

Tjek også vores guide: Sådan får du en stærkere personlighed

Husk, at det allervigtigste, når du skal vælge konfirmationskjole, er, at du føler dig godt tilpas i kjolen og at du bliver glad, når du ser dig selv i spejlet.

I galleriet kan du få gode idéer til frisurer. Måske er der en, der passer til din konfirmationskjole?

Definestekonfirmations-frisurer

Saml nogle bløde fletninger i en knold i nakken ligesom Selena Gomez, og sæt dem fast med hårnåle. Lad nogle store totter falde ned foran og krøl dem lidt med et krøllejern. SÅ fint!
Ke$has flotte frisure kan du lave ved at krølle håret og sætte et stort hårspænde i nakken, så det holder sig i den ene side. Sæt et fint bånd om hovedet, så du får det helt rigtige look.
Eksperimentér med en masse små fletninger lige som Taylor Swift. Sæt dem sammen med hårnåle og læg en af fletningerne hen over hovedet for at ramme den søde frisure. Perfekt konfirmationshår!
Lav bløde krøller med et krøllejern, og red det lidt ud."The Hills"-stjernen Whitney Port har lavet en flot "puf" med pandehåret - we like!
En knold på toppen af hovedet kan passe superfint til en konfirmationskjole. Se bare, hvordan Vanessa Hudgens bruger frisuren til en sød, hvid blondekjole!
Jennifer Lawrences Oscar-frisure er noget af det mest elegante, vi længe har set! Flet to totter løst fra hver side af hovedet, og saml håret i en knold nederst i nakken. Virkelig pænt!
Lange slangekrøller er en konfirmations-klassisker. Gør lige som Blake Lively og giv krøllerne et lidt skødesløst look ved at rode lidt i det. Sno et par totter fra tindingen og sæt dem fast i nakken for at gøre lidt ekstra ud af det.
Du kan også gøre som Katy Perry og rul håret op på varme kørlere. Det give de fineste bløde krøller. Sørg for at rede håret pænt bagefter, og brug hårolie til at give håret det skinnende look. Afslut med en god gang hårspray.
Flet eller sno håret i den ene side som Rihanna. Du behøver ikke have sidecut for at få den same effekt - i stedet kan du rede håret stramt tilbage i den ene side og sætte det fast med hårnåle.
Har du kort hår? Gør som Miley Cyrus og kombinér en rå, lille hanekam med superfine smykker og en feminin kjole for at skabe balance.