konfirmation underholdning
Konfirmationsfest

Inspiration: De bedste underholdningsidéer til din konfirmation

Stefanie Frid Jørgensen 23. juni 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er mange måder, du kan sige tak for festen og gaverne på, men måske du har lidt svært ved at finde den helt rigtige konfirmationsunderholdning. Vi har samlet en række underholdningsidéer her.

Åh, det kan være svært at finde ud af, hvordan du skal sige tak til dine forældre for den fantastiske konfirmationsfest, som de har givet dig. Måske er du lidt nervøs, eller også er du megaklar på at optræde, men du ved ikke helt, hvad du skal finde på af sjove indslag. Vi har samlet nogle forslag til dig, hvad enten du er udadvendt, lidt nervøs eller meget genert.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Konfirmationsunderholdning - Hvis du er meget udadvendt

At tale foran et publikum? Intet problem! Hvis du er typen, som synes, at det er sjovt at holde tale, eller som bare godt kan lide at lave noget kreativt, så har vi nogle seje underholdningsforslag til dig her.

Familiebilleder

Det er sjovt at lave noget anderledes, men som stadig er personligt for din familie og dig. Indsæt nogle billeder af din familie og dig i et slideshow i Powerpoint – det kan være fra en fødselsdag eller en familieferie. Det kan også bare være fjollede billeder, som du har taget med din familie. Fortæl din familie, hvorfor de billeder betyder noget særligt for dig, og de vil med garanti smelte.

Læs også: Tips til at holde en god konfirmationstale

Sangskriver

Måske har du allerede leget med lidt sangtekster, eller også kan du godt bare lide at skrive kreative tekster. Så skulle du måske skrive en sang. Find en melodi, som alle dine gæster kender, og derefter kan du brainstorme over nogle sjove eller specielle minder med dine forældre og familie. Skriv nogle stikord ned til hver oplevelse, og find så et ord, der rimer på hvert stikord. Og så er det bare med at få ordene til at passe med melodien. Det er faktisk ikke så svært. Find de 10 mest populære melodier HER.

Find kameraet frem

YouTube og Snapchat er efterhånden en stor del af din hverdag, så hvorfor ikke bruge film som din underholdning? Du kan gøre det på MANGE forskellige måder. Det kan være, at du interviewer dine forældre med spørgsmål om dig, og så skal gæsterne gætte, hvad de svarer, eller at du filmer området omkring, hvor du bor, og så fortæller du, hvorfor de områder betyder noget for dig. Der eksisterer mange apps, som nemt kan hjælpe dig med at klippe dine optagelser sammen til en fed film.

konfirmation underholdning

Få smilet frem

Er der en lille komiker gemt inde i dig? Så lav en sjov tale, som får dine gæster til at knække sammen af grin. Lav en liste med ”fun facts” om dine forældre og søskende, som dine gæster ikke kender til. Et eksempel: ”Fun fact 1 om mor: Hun spiser altid en chokolade fra skabet efter aftensmaden”. Når du har fortalt dine fun facts færdigt, så skal du huske at fortælle, at alle de skøre ting, som dine forældre gør, er endnu én af grundene til, at du elsker dem så højt, og at du gerne vil takke dem for en fantastisk fest.

Konfirmationsunderholdning - Hvis du er lidt nervøs

Hvis du får lidt ondt i maven ved tanken om, at du skal stille dig op foran alle dine gæster, så behøver du ikke gøre det. Du skal frem for alt huske på, at dine familie og venner kender dig, og de ved, at du hverken er skuespiller eller sangstjerne. Så de forventer heller ikke et kæmpe show.

Skål!

Hvis du ikke har mod på en lang tale, så kan du rejse dig op før middagen og sige velkommen og velbekomme. Du kan også sørge for at sige skål et par gange, mens I spiser.

Tak for gaven

Dine gæster glæder sig helt vildt meget til at se dig åbne den gave, som de har købt til dig, så husk at gøre dem opmærksom på, at det betyder meget for dig. Pak dine gaver langsomt op, og sørg for, at de ved, at du pakker deres specifikke gave op. Læs kortet højt, pak gaven op, imens de ser det, og husk at sige en kæmpe tak.

Giv et kram

Noget af det bedste i verden er et kram. Så giv masser af kram til dine gæster, når du siger tak. Det kan være tak, fordi de er kommet til din fest, eller tak, fordi de har givet dig en fed gave. Dine gæster vil helt sikkert elske et kærligt kram.

Send et smil

Man kan både sige tak for gaven på selve konfirmationsdagen, men man kan også sige tak efter festen. Lav et superfint takkekort, som får dine gæster til at føle sig specielle. Du kan enten bruge et billede fra festen til kortet eller måske dekorere kortene med noget glitter.

konfirmation underholdning

Konfirmationsunderholdning – Hvis du er meget genert

Måske er du den meget generte type, som har svært ved at sove ved tanken om at skulle holde en tale til din konfirmation, men du føler dog stadig, at det er vigtigt, at du siger tak til venner og familie for en fantastisk dag. Din familie og venner kender dig, som den du er, og så forventer de heller ikke en timelang tale. Du kan for eksempel skrive et personligt brev til dine forældre, hvor du fortæller, hvor meget du satte pris på festen, og så gør lidt ekstra ud af de takkekort du sender til gæsterne efter festen. Se HER, hvordan du kan lave fine takkekort.

Læs mere om

MestLæste