Konfirmation
Hår & makeup

Konfirmationsmakeup: 5 smukke læbelooks

af Kristine Kjær 23. juni 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
På din store dag må alt gerne bare sidde spot on - og især dit konfirmationslook. Særligt dine læber kan gøre virkelig meget for din makeup. Læs med her, og få inspiration til fem forskellige smukke læbelooks, som både holder dagen lang og matcher din stil.

Perfekte læber sætter prikken over i'et på din makeup, og det er uanset, om du er til smæk på farverne eller elsker et mere neutralt look. Læs med her, hvor vi giver dig fem smukke læbelooks til din store dag.

1. Pretty in pink

Vil du ligne en superstjerne til din konfirmation med smukke pink eller røde læber? De farverige læber skaber en superfin kontrast til den hvide kjole og kan blive SÅ smukt, hvis du holder resten af makeuppen diskret. Nøjes for eksempel med lidt concealer, pudder og mascara udover læbelooket, og så er du good to go! Se her, hvordan du mestrer et par farverige læber:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

 1. Start med at bruge en primer, der udglatter læberne og sørger for, at du får en holdbar, glat overflade, og at læbestiften ikke krakelerer.
 2. Tegn læberne op med en lipliner, der har samme pink eller røde nuance som din læbestift. Hvis du gerne vil give læberne lidt ekstra fylde, kan du prøve at tegne lidt ud over din naturlige læbekant, men pas på, at det ikke bliver for meget. Du kan også bruge liplineren på hele læben, hvis du gerne vil have et superholdbart underlag.
 3. Kom læbestiften på fra midten af læben og udad. Du kan duppe læberne lidt med en pensel, hvis du vil have læbestiften godt ind i læberne.

Tip! Det er en rigtig god idé enten at vælge, om du vil fokusere makeuppen på dine øjne eller dine læber. Hvis du både har øjenskygge og eyeliner + vilde læber, kan det godt blive lidt for meget.

2. All natural

Hvis du vælger at fokusere på din øjenmakeup, er det en god idé at holde læberne neutrale.

 1. Giv dine læber en lipscrub, som du også selv kan lave ved hjælp af honning og sukker, så al tør hud bliver skrubbet væk.
 2. Afslut med en fed læbebalm, og hav den gerne med i tasken, så du kan friske læberne op i løbet af dagen.

Tip! Du kan også vælge bare at bruge en klar lipgloss eller en med en lille smule farve i for en ekstra lækker følelse af at have makeup på.

Læs også: Bløde kysselæber

Konfirmation

3. Ombre lips

Er du romantisk og en anelse modig, så kan du prøve at kaste dig ud i ”ombre lips”, som betyder, at du laver læber, som er mørke inde i midten og mere blege ude i kanten - eller omvendt! Her er en mat læbestift perfekt at bruge og nem at arbejde med, da farverne ikke gnider sammen.

 1. Tegn dine læber op med en lipliner for at skabe en god ramme.
 2. Du kan vælge at lave læben lys yderst og så mørkere i midten, der giver et fint og tilfældigt look.
 3. Du kan også gøre det omvendt – mørkere yderst og lys inderst. Det får læberne til at se lidt fyldigere ud. Uanset hvilket ombre-look du vælger, så vælg gerne to farver, der går godt sammen.

Læs også: Få den fineste hud til din konfirmation

Konfirmation

4. Mat magi til dine læber

Hvis du er til et læbelook uden for mange vilde effekter, er den matte læbestift alt, du behøver. Vælg gerne en sart pink eller nude nuance, der er smuk sammen med den hvide kjole. Ønsker du et elegant look, vil en kirsebærrød, mat læbestift være superflot. Looket laver du præcis ligesom det helt almindelige læbestift-look: Med en en god scrub inden og en lipliner til at tegne læberne op.

Tre fordele ved en mat læbestift:

 1. Den bliver på dine læber hele dagen. Modsat lipglossen, som skal opfriskes flere gange i løbet af dagen, så behøver du kun at opfriske en mat læbestift en enkelt gang på en dag.
 2. Den er spise- og drikkesikker. Du behøver ikke at bekymre dig om, at den smitter af, for den bliver siddende længe, uanset hvad du udsætter dine læber for.
 3. Farven på dine læber er rent faktisk den samme som farven på tuben.
Konfirmation

5. Shine bright like a diamond

Hvis du elsker lipgloss, så er det faktisk en virkelig stor fordel til dit konfirmationslook. Glossy lips er nemlig det allernemmeste look – det ser superfint ud – og så er det virkelig nemt at opfriske i løbet af dagen. Se selv her, hvordan du på få minutter kan gøre makeupartisterne kunsten efter:

 1. Brug concealer til at dække eventuelle ujævnheder omkring dine læber.
 2. Med en læbeblyant, der har samme farve som dine læber (eller den lipgloss, du planlægger at bruge), kan du tegne dine læber op – på den måde kan du fremhæve deres facon og samtidig få din lipgloss til at holde bedre.
 3. Tag lipglossen på læberne. Prøv for eksempel med en lipgloss i en varm, pink eller koralfarvet nuance - de passer ekstra godt til dit fine, hvide outfit.

Tip! Forkæl dine læber med en lækker læbepomade hver nat, som en del af din daglige skønhedsrutine. Det gør, at du ikke skal arbejde så meget med at forberede læberne, når de skal være ekstra fine.

Konfirmation

Læs mere om

MestLæste