Man siger, at man ikke kan miste noget, man aldrig har haft. Men det er altså ikke helt rigtigt! Det at miste en, som man aldrig helt havde, kan nemlig gøre mindst lige så ondt, som hvis I havde været kærester i lang tid.

Tag også testen: Hvilken sang passer til dit breakup?

Giv dig selv lov til at sørge
Find de sørgelige film frem, sæt tude-playlisten på og køb dig fattig i fuldfed vaniljeis. Du skal nemlig have lov til at sørge præcis lige så meget, som hvis det var et "rigtigt" forhold, du havde mistet. Selvom han ikke var din kæreste, har du stadig mistet en person, der har betydet noget for dig.

Smid ham ud af dit liv
Glem ham! Som i glem ham sådan rigtigt. Drop al unødvendig kontakt med ham det næste lange stykke tid. Skjul ham på Facebook, stop med at følge ham på Instagram og slet hans nummer. Hvis I går i skole sammen, er det selvfølgelig sværere at undgå ham, men prøv alligevel i det mindste at lade være med at kontakte ham. Jo mindre, du bliver mindet om hans eksistens, jo bedre.

Læs også: 8 do's og don'ts når du slår op

Lad være med at bagatellisere
Det er helt okay, at du er ked af det, og du må endelig ikke lade nogen fortælle dig, at din sorg er mindre i orden, fordi I aldrig var kærester. Dit knuste hjerte kan sagtens være i lige så mange stykker, som din veninde eller søster, der er blevet droppet af deres kærester. Det er kun dig, der bestemmer, hvor meget du vil sørge.

Men vær realistisk
Når det så er sagt, så husk at uanset hvordan og hvorfor du har hjertesorger, så er det bedst ikke at svælge sig i selvmedlidenhed. Giv dig selv lov til at sørge intensivt i en dag eller to, og bevæg dig så stille og roligt tilbage til livet, din familie og dine veninder. Det er dem, der får dig ud af krisen.

Fokusér på dig selv
Når du er ked af det, så har du lov til at gøre alt det, du kan lide. Det vigtigste er, at det er noget der gør dig glad. Og hvis det er at ligge i sengen en hel dag med "Pretty Little Liars" eller at shoppe de der sko, du har drømt om i månedsvis, så er det præcis det, du skal gøre. Det er tit de små ting, der kan gøre dig glad igen.

I galleriet herunder kan du få råd til at komme igennem et hårdt breakup!

Kom igennem et hårdt break up