Kender du det med, at du bare ikke har lyst til at gå på toilettet på skolen, og at du måske holder lidt igen med vandet, så du ikke behøver at tisse så tit? Det er altså ikke en særlig god idé, for det betyder, at du kan være dehydreret, og det kan også have konsekvenser, hvis du holder dig, når du skal tisse.

Læs også: Føles det som om, du skal "tisse glasskår"?

Elle.com har snakket med lægen Gina Sam, som forklarer, at man helst skal drikke otte glas vand om dagen, og det betyder faktisk, at man BURDE tisse hver eller hver anden time! Hvis man ikke drikker nok vand, kan kroppen blive dehydreret.

Husker du at drikke nok vand, men du får ikke tisset, når du faktisk skal, så kan det også have konsekvenser. Gina Sam mener nemlig, at man forvirrer muskulaturen, hvis man ikke går på toilettet, når man mærker, at man skal, og så kan det betyde, at man slet ikke kan, når det kommer til stykket, så man ikke kommer ordentlig af med sit tis.

Læs også: Fem ulækre ting, du (måske) går på badeværelset

Man kan se på farven på tisset, om kroppen er dehydreret eller ej. Hvis det er meget mørkegult, er det ikke et godt tegn, for så drikker du ikke nok vand. Dit tis skal helst være lysegult, for så betyder det, at du drikker nok væske. Og så er det altså vigtigt at få tisset, når du mærker, du skal … 

Læs herunder, hvis du er nervøs for, at din krop er unormal!

Er min krop unormal?