Identitet

Fem ulækre ting, du (måske) gør på badeværelset

Af Stine Kærsgaard 12. oktober 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Måske er du ikke klar over det, men mange af de ting, du gør på badeværelset, er faktisk ret ulækre …

Vi kan ikke komme uden om, at vi alle sammen besøger badeværelset i ny og næ. Vi tænker også over at være hygiejniske og sørge for, at der er rent og pænt derude.

Derfor vil du måske også blive lidt overrasket over, at flere ting, du gør derude, end du måske lige umiddelbart havde regnet med, faktisk er superulækre og kan medføre, at bakterierne spreder sig som lynets hast.

Læs også: Sig farvel til de dårlige vaner

Læs her, hvad du skal holde dig fra at gøre, når du besøger badeværelset.

Femulækreting,du(måske)gørbadeværelset

Det er faktisk ret vigtigt, at du husker at smække toiletbrættet i, før du skylder ud efter et toiletbesøg. Hvis du glemmer det, vil der nemlig under skyllet sprede sig bittesmå vandpartikler, og hvad der ellers er i toilettet, i luften, ew. Undersøgelser har endda hævdet, at partiklerne kan overleve lang nok tid til at nå ud på væggene, hvor de sætter sig som et lækkert bakterielag.
Det lyder måske meget hygiejnisk at gemme tandbørsten væk, når du har brugt den, men det kommer altså helt an på, hvor du lægger den hen. Propper du den ned i en lukket toilettaske, gemmer den i et etui eller lægger den ind i et lille skab uden luft, så kan den ikke tørre rigtig, og det gør, at der samler sig mange flere bakterier på den.
Du er sikkert godt klar over det her! Det er no go at bruge din telefon, mens du er på toilettet. Alle de ting, som du tager med ud på badeværelset, kan nemlig komme i kontakt med bakterier. Så med mindre du spritter din telefon af efter toiletbesøget, så hører den ikke til på badeværelset.
Som udgangspunkt er det en god idé ikke at lade din makeup ligge og flyde på badeværelset. Luftfugtigheden derude vil nemlig tilføre flere bakterier til dine produkter, og det er vi jo ikke så interesserede i, for det er jo noget, vi putter i vores ansigter!
Ligesom din tandbørste skal kunne tørre frit, skal dit håndklæde også kunne gøre det. Så husk ALTID at hænge det op, hvor det er foldet helt ud. Nøjes du med at hænge det på knagen, hvor det falder meget sammen i folder, eller endnu værre smider det på gulvet i hjørnet, så får bakterierne rigtig lov til at formere sig… Gross!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste