menstruationskalender
Menstruation

Hvad er en menstruationskalender?

Af Cecilie Rosfort-Nees 13. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En menstruationskalender gør dit liv nemmere - få de bedste tips og tricks lige her ...

Hvis du ikke allerede bruger en menstruationskalender, er det SÅ meget på tide, at du kommer i gang!

Om du vælger at lave én selv, bruge din kalender til formålet eller downloade en app, der kan holde styr på sagerne for dig, er helt op til dig selv ...

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad er en menstruationskalender?

En menstruationskalender er en kalender, der hjælper dig med at få overblik over, hvornår du kan forvente at få din næste menstruation. Din menstruation kommer jo, som du ved, ikke sådan helt random, men følger et system måned efter måned. Når det er sagt, er det selvfølgelig også vigtigt at huske, at ens menstruation godt kan være ret uregelmæssig i starten.

Hvad skal jeg skrive i min menstruationskalender?

Du kan først og fremmest skrive ned, hvornår du får menstruation. Du kan også notere, hvornår du har mere udflåd end normalt, hvornår du har smerter, hvornår du føler dig lidt trist, eller hvornår du får mere uren hud end normalt. Du kan faktisk bruge menstruationskalenderen til at holde styr på alt, hvad der vedrører din menstruation. Du kan bruge en app, der hjælper den dig med at få de forskellige ting tastet ind, men du kan også bruge retrometoden og selv taste eller skrive dine oplysninger ind i en kalender på din telefon eller i en papirkalender.

Hvad kan jeg bruge en menstruationskalender til?

De første par måneder kan du ikke bruge din menstruationskalender til så meget, men efter nogle måneder kan du regne dig frem til, hvornår du skal have et bind eller en tampon med i tasken, hvornår du ikke skal lave for mange aftaler, fordi du måske har ondt i maven eller er moody, og hvornår det er smart at have et trusseindlæg på. Du kan også blive klogere på, hvornår du i hvert fald ikke skal droppe din ansigtsrens, og hvornår din menstruation nogenlunde slutter, så du igen kan tage dine stramme, hvide bukser på uden at frygte at bløde igennem.

Hvornår får jeg menstruation?

Måske er der 25 dage fra din seneste menstruation til den næste, og måneden efter er der 28 - det er helt normalt, at det varierer lidt, ligesom din veninde måske har meget kortere eller længere imellem hver menstruation. Men ét er sikkert: Hvis du noterer din menstruations første dag i din kalender, er du lidt klogere på, hvornår du kan forvente den næste menstruation. Hvis du ikke gider notere, hvordan dit humør er, hvornår du har udflåd og så videre, lader du bare være med det - det absolut vigtigste er at få sat et kryds, den dag din menstruation starter. Ligesom du kan få overblik over, hvor lang tid din menstruation plejer at vare.

Hvor finder jeg en god menstruationskalender-app?

Der findes flere forskellige menstruationsapps, du kan downloade, ligesom du selvfølgelig kan vælge at notere det på helt klassisk manér i kalenderen på din telefon.

Vi har fundet nogle forskellige menstruationsapp, du kan tjekke ud:

* Clue

* Life

* Menstruationskalender

* Periodical

* Min menstruationsdagbog

I galleriet herunder får du 5 idéer til, hvordan du kan gøre din menstruation lidt sjovere ...

5tingdergørmenstruationliiidtsjovere

Slik Forkæl dig selv med søde sager! Nogle bliver vildt sliksultne, når de har menstruation.
Hjemmedag Menstruationssmerter kan være så slemme, at du har brug for en dag i din seng.
Forkælelse Se en god serie eller tag et fodbad, mens du ligger i sengen med varmepude på maven.
Skønt bad Et dejligt varmt bad er bare skønt, når man er øm i maven eller kroppen.
Shop online Når du alligevel ligger og slapper af, så tjek da lige diverse webshops.

Læs mere om