Det her skal du vide om p-piller

Tager du p-piller, eller overvejer du at begynde? Så er det vigtigt, at du kender de bivirkninger, du måske kan få af dem. P-piller kan gøre rigtig mange gode ting, men det er også vigtigt at overveje de knapt så gode ting, de kan resultere i.

Det har tidligere været fremme, at der er større risiko for at få en blodprop, hvis man tager p-piller, og det er derfor, at lægerne nu anbefaler, at man kun tager de såkaldte 2. generations p-piller, hvor risikoen ikke er ligeså stor. Men nu har man også fundet ud af, at p-piller giver en større risiko for depression i forhold til, hvis man ikke tager p-piller. Det viser en ny, dansk undersøgelse.

Læs også: Hvornår må man tage p-piller?

Der er større risiko for depression, jo yngre man er, når man starter med p-piller, og undersøgelsen viser, at 5 ud af 1000 piger mellem 15-19 år, der tager p-piller, hvert år får depressionsdiagnosen, hvor det kun er 3 ud af 1000 af de piger, der ikke bruger nogen form for hormonel prævention.

Selv om det stadig er en meget lille risiko, så er antallet af depressionsramte altså næsten fordoblet for dem, der tager p-piller i forhold til dem, der ikke gør.

Læs også: Her er forskellen på p-piller og mini-piller

Husk, at hvis du er bekymret eller har spørgsmål omkring p-piller, så kan du altid tale med din læge om det!

Herunder kan du læse om crazy prævention fra gamle dage!

Crazy prævention fra gamle dage