Kendte

Transkønnet teen føler sig misbrugt

Af Susie Pedersen 5. august 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Den øgede opmærksomhed på transkønnede har også en bagside, hvis du spørger Ryan Cassata, der føler sig misbrugt af et populært, amerikansk tv-program.

Deltagerne i ”American Idol” er ofte nogle, der har noget på hjerte, og det viser sig, at det måske ikke er heeelt tilfældigt.En transkønnet teenager ved navn Ryan Cassata står nemlig frem og fortæller, at han er blevet kontaktet af casterne, der gerne ville have ham med i programmet – fordi han er god til at lave musik, men mest fordi han er transkønnet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Transkønnet teenager beordret til at fjerne makeup

Han blev dog første gang kontaktet i oktober 2014, hvor showets castere havde opdaget hans populære YouTube-kanal. Han takkede ja, men blev hurtigt smidt ud af dommerne, fordi de ikke syntes, han var moderne nok i sit udtryk, hvilket, Ryan syntes, var helt fair.

Derefter blev han igen kontaktet i juni 2015, og det viste der sig at være en god grund til.

- Jeg blev kontaktet igen i juni, lige efter Caitlyn Jenner havde været i medierne, og det første, de sagde til mig, var, at de gerne ville have en transkønnet person med i showet, fortæller Ryan i et interview og uddyber:

- De tiggede mig om at deltage i programmet igen, men jeg var allerede i gang med en plade, og det eneste gode, der kan komme ud af ”American Idol”, er en pladekontrakt, som jeg allerede har. Jeg har selv skabt mig et navn i indierock-verdenen nu, og jeg har spillet nationalt, så jeg behøver ikke ”American Idol”.

Læs også: Inspirerende teen hyldes for at være sig selv

Det er denne oplevelse, der har fået Ryan til at føle sig misbrugt af ”American Idol”, da han føler, at de kun ville have ham med, fordi han er transkønnet og altså ikke fordi, han er en supergod musiker.

Øv, kan I forstå Ryan?

På sin YouTube-kanal har Ryan også lavet et åbent brev til folkene bag "American Idol". Se det her:

MestLæste