Det sker

SMS-beskeder kan gøre dig døv

Af Marie Søndergaard 14. december 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skræmmende! Men så giver det hele pludselig meget mere mening …

Kender du det med, at din mor bliver sur, eller din veninde bliver irriteret, fordi du ikke lige hører efter, mens du sidder og skriver en vigtig besked på din mobil? Faktisk kan man slet ikke tillade sig at blive sur, for en ny undersøgelse viser, at man faktisk kan blive midlertidigt døv, mens man for eksempel bruger tid på at finde den perfekte emoji at slutte sin besked af med.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 6 sikre flirte-råd på sms

Det kaldes uopmærksom døvhed, og det skyldes, at vi slet ikke er så gode til at multitaske, som vi måske går og tror. Den nye undersøgelse er offentliggjort i Journal of Neuroscience, og den viser, at hvis din hjerne er dybt koncentreret om noget, kan den ikke ordentligt opfatte andre lyde, så det, øret sender til hjernen, vil ikke blive hørt.

Undersøgelsen viser dog, at hvis lydene for eksempel er et højt klap eller råb, kan det stoppe den uopmærksomme døvhed.

Tag testen: Hvilken sms-type er han?

Har vi lige givet dig verdens bedste undskyldning for ikke at høre efter, hi, hi?

I galleriet kan du læse, hvordan du tyder hans sms'er!

Tydhanssms’er

Hvis han skriver til dig for at lave en ny aftale kort tid efter, I har set hinanden, er han helt sikkert vild med dig! Skynd dig at svare, for han lyder da for nice!
Godmorgen og godnatbeskeder fra dit crush er et rigtig godt tegn! De viser, at du er det første han tænker på om morgenen, og det sidste han tænker på, inden han går i seng.
Hvis han er vildt langsom til at svare på dine sms’er, uden han kan give dig en ordentlig grund, så er han nok, ligesom mange andre drenge, vildt dårlig til at sms’e. Lige så snart han har travlt, glemmer han tid og sted (og dig). Det behøver ikke at betyde, at han ikke kan lide dig, men hvis det fortsætter, er det helt okay at fortælle ham, at det går dig på.
Fyre har tit rigtig svært ved at finde ud af, hvad de skal skrive. Hvis han bare sender et ord og en sød emoji, så er det sikkert fordi, han ikke ved, hvordan han skal få startet en samtale med dig. Det eneste, han ved, er, at han gerne vil i kontakt med dig. Nurh!
Hvis du gang på gang sender ham en halv roman med søde ord, og han svarer igen med enstavelsesord, så er det altså lidt tarveligt. Enten er han ikke vild nok med dig, eller også tænker han sig bare ikke om. Uanset hvad skal du måske overveje, om han fortjener dine søde ord.
Det kan godt være lidt svært at give komplimenter ansigt til ansigt. Hvis han skriver søde ting til dig, i stedet for at sige dem direkte til dig, så betyder det sikkert, at han er lidt genert, selvom han rigtig godt kan lide dig.
Hvis han gang på gang aflyser uden at give dig en ordentlig grund, så er det på tide at give slip på ham! Han fortjener ikke din tid og dine søde tanker. Find en, der holder jeres aftaler, og som sætter pris på, hvor sød og kærlig du er.
Hvis han aldrig svarer, så er det nok et vink om, at han ikke er interesseret. Det er vildt tarveligt, at han ikke bare siger det lige ud, men det er der desværre mange fyre, der er dårlige til. Øv!

Læs mere om

MestLæste