Musik

Så er der endnu en ny musiktjeneste

Af Marie Søndergaard 31. juli 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Synes du, den her streamingtjeneste lyder bedre end Apple Music og Spotify?

Der er allerede lidt svært at vælge, om man skal høre sin musik på Apple Music, Spotify eller måske Tidal, og nu kommer der endnu en konkurrent. Amazon har nemlig også launchet en ny streamingtjeneste, som de kalder Prime Music. Det bliver en del af den pakke, du får, hvis du melder dig ind i Amazon Prime, hvor man for eksempel også kan se film og læse e-bøger.

Læs også: Apple laver nu musikstjeneste

Streamingtjenesten lyder ret meget som de udgaver, der allerede er på gaden, da Amazon lokker med masser af hits, playlister og ingen reklamer. Derimod skulle den være noget billigere end både Spotify og Apple Music.

Læs også: Det bedste musik fra Disney Channel

Amazon har allerede prøvet tjenesten af i USA med stor succes, og nu er den så også launchet i England. Håber du, at den også kommer til Danmark?

I galleriet kan du se, hvad der er lovligt og ulovligt, når du streamer film og serier på nettet!

Streaming:Hvaderulovligt?

Har du fundet et sted, hvor du kan se din yndlingsserie gratis? Så er det højst sandsynligt ulovligt. Selskaberne bag serierne sælger nemlig rettighederne til forskellige streamingtjenester som Netflix, HBO eller Viaplay, og vises de steder, hvor der ikke er betalt for rettighederne, er det ikke lovligt. Det kan du faktisk få en bøde for.

En god huskeregel på nettet er at undgå at downloade serier og film. Der findes uendeligt mange steder, hvor det er muligt, men ingen af dem er lovlige, og derfor er det faktisk tyvekoster, man har liggende på sin computer bagefter.

Du har sikkert hørt om streamingtjenesten Popcorn Time, hvor alverdens serier og film er samlet, men ligesom andre gratis streamingtjenester er den ulovlig.

Har du brugt en ulovlig streamingtjeneste eller downloadet en serie, skal du ikke gå i panik endnu. Det er imod reglerne, og der er en risiko for at få en bøde, men så længe du ikke fortsætter, sker der ikke noget slemt ved det.

Hvis du synes, det er alt for dyrt at købe adgang til en streamingtjeneste, hvor du kan se din yndlingsserie, kan du eventuelt dele en bruger med din søster eller spørge dine forældre, om I ikke skal have en bruger til familien. Det er nemlig slet ikke ulovligt at have én bruger til samme husstand. 

Læs mere om

MegetMere