- Jeg tror, jeg vil have min iPhone på mig resten af mit liv. Det skylder jeg den.

Sådan lyder det fra en teenager, som kom ud for en ulykke og (måske) kun overlevede, fordi han havde sin mobiltelefon på sig.

De fleste synes nok, at iPhone-funktionen ”Siri”, som bruges til at få telefonen til at udføre handlinger ved hjælp af stemmestyring, er lidt skør. Og vi er mange, der har prøvet at stille dumme spørgsmål for at se, hvordan ”Siri” reagerer og svarer. Men ideen om, at funktionen bare er noget fis, kan vi godt pakke sammen igen …

Læs også: 5 ting, du ikke vidste, din iPhone kunne

En 18-årige teenager ved navn Sam Ray var nemlig stoppet for at lave nogle reparationer på sin lastbil. Redskabet, som holdt bilen oppe, gav pludselig meget efter, hvilket fik den tunge bil til at styrte ned over ham. Lastbilen pressede så hårdt på Sams krop, at han ikke kunne nå sin mobiltelefon for at ringe efter hjælp.

Heldigvis gjorde vægten fra bilen, at knappen, man skal holde nede for at tale til ”Siri”, blev aktiveret. Sam kunne derfor råbe: ”Siri, ring 911”, og HELDIGVIS virkede det!

Læs også: Læsernes yndlingsapps 

Alarmberedskabet kom hurtigt derefter og hjalp Sam fri. På trods af tre brækkede ribben og en knust nyre, må man sige, at teenageren slap billigt fra ulykken. Det kunne være gået grueligt galt, hvis han ikke var blevet fundet i tide.

Vi kan godt forstå, at Sam altid vil have sin iPhone på sig fra nu af.

Bruger I nogensinde funktionen ”Siri”?

Sådan redder du din mobil, når den er ved at dø: 

Red din mobil, når den er ved at dø