sex

Det kan nyt kondom afsløre om jer

Af Stine Kærsgaard 25. juni 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Med den her opfindelse kan sex hurtigt blive en akavet affære, hvis folk ikke sørger for at få bugt med deres kønssygdomme.

En gruppe teenagere fra Isaac Newton Academy i London har opfundet et nyt kondom, som skal gøre sex mere sikkert. Kondomet fungerer på den måde, at det skifter farve under sex, hvis en af parterne er smittet med en kønssygdom.

Hvis man er smittet med klamydia bliver det grønt, gult hvis der er tale om herpes og lilla, hvis der er tale om HPV. Teamet bag opfindelsen håber på, at kondomet vil få unge mennesker til at tænke mere over sikker sex og tage affære med det samme, hvis de opdager, at de er blevet smittet:

- Vi vil gerne kunne give folk ro i sindet og give folk mulighed for at være endnu mere ansvarlige end nogensinde før.

Læs også: Hvad sker der med kroppen under sex?

Og mon ikke det vil virke? Det er nok de færreste teenagere, der har lyst til at blive konfronteret med, at de har en kønssygdom – MENS de er sammen med en, de kan lide…

Kondomet kan ikke købes endnu, da det er i fuld gang med at blive udviklet.

Læs også: Sex: De kiksede ting ved første gang

Ret cool opfindelse, hvis man spørger os!

Læs om sex-myter i galleriet her: 

Myteromsex

FALSK! Din jomfruhinde er, i modsætning til hvad mange tror, ikke en hinde, der dækker hele din skede. Jomfruhinden ser forskellig ud fra person til person, men hos de fleste er det en tynd krans af væv, der sidder et oppe i din skede. Jomfruhinden er altså ikke lukket, for så ville din menstruation ikke kunne komme ud. Når du har sex, kan drengens penis ødelægge vævet, så du får rifter, men det kan også være, at du allerede har fået ødelagt din jomfruhinde ved at dyrke motion. Men bare rolig, der er ikke noget, der siger ”bang”!  

FALSK! Du kan sagtens blive smittet med kønssygdomme, hvis du har oralsex. Hvis din kæreste slikker dig, mens han har et forkølelsessår, kan du blive smittet med virussen herpes, og hvis du giver et blowjob til en, der har klamydia, kan du få klamydia i halsen!

SANDT og FALSK! Det kan godt gøre av, hvis du får rifter på det væv, der kaldes jomfruhinden, men i de fleste tilfælde er den største årsag til smerten, at du spænder i musklerne i skeden. Jo mere du slapper af, jo mere behagelig bliver oplevelsen.

FALSK! Det er ikke alle piger, der bløder, når de har sex første gang. Hvis man bløder, er det fordi, ”jomfruhinden” har fået en rift, der bløder lidt. Det kan også ske anden og tredje gang, man har sex.

FALSK! Du kan ikke blive gravid, med mindre din kæreste får udløsning i din skede.

FALSK! Kondomer nedsætter risikoen for smitte af kønssygdomme og graviditet betydeligt, men den eneste helt sikre præventionsmetode er ikke at have sex.

!

 

FALSK! Selv om din kæreste trækker sig ud, inden han får orgasme, kan der sagtens komme sæd op i din skede, og det kan være nok til at gøre dig gravid – så husk at bruge beskyttelse. 

FALSK! Piger kan blive gravide under hele deres cyklus, men der er mindst risiko for graviditet under menstruationen og lige før menstruationen. Ægløsningen ligger normalt cirka 14 dage inden, man får sin menstruation, men den kan være meget uregelmæssig, og derfor kan man på intet tidspunkt være sikker på, at man ikke bliver gravid.

SANDT! Det er helt rigtigt. Når du har sex, kan der komme bakterier op i dit urinrør, og derfor er det en god idé at tisse efter sex, så det bliver renset.

FALSK! Der er faktisk vildt mange piger, der har meget svært ved at få orgasme ved samleje alene. Og selv om drenge har nemmere ved at få orgasme, er det slet ikke sikkert, det sker hver gang.

Læs mere om

MegetMere