Er du en af dem, der synes, det er nice at holde øjenkontakt under et kys? Eller tænker du: ”OMG, det var akavet” eller: ”Creepy – hvorfor stirrer han på mig?!”, hvis I pludselig får øjenkontakt midt i det hele? De fleste lukker øjnene, når de kysser, men hvorfor er det egentlig, at vi gør det? Det giver et nyt studie fra ”University of London” os nu svaret på.

Læs også: 20-kysseregler 

Det viser sig nemlig, at reaktionen sker helt ubevidst, fordi et kys kræver følesansens fulde opmærksomhed. Når vi kysser på vores crush eller kæreste, så koncentrerer vi os nemlig så meget, at vi ikke kan have for mange andre sanser i spil også. For skulle vi også koncentrere os om at bruge vores visuelle sans – altså vores syn – så ville oplevelsen nemlig ikke blive lige så intens, forklarer forskerne:

- De her resultater kan forklare, hvorfor vi lukker vores øjne, når vi retter vores opmærksomhed mod en anden sans. Når vi lukker for visuelt input, så frigør vi flere mentale ressourcer til at fokusere på andre aspekter af oplevelsen, fortæller de.

Læs også: Sådan får du dit første kys 

Aha, det giver jo faktisk rigtig god mening?

Her er 10 megagode kyssetricks:

10 kyssetricks du SKAL kende