kærlighed

Derfor lukker vi øjnene, når vi kysser hinanden

Af Stine Kærsgaard 23. marts 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Og nej, det er ikke kun fordi, det er lidt akavet at have dem åbne …

Er du en af dem, der synes, det er nice at holde øjenkontakt under et kys? Eller tænker du: ”OMG, det var akavet” eller: ”Creepy – hvorfor stirrer han på mig?!”, hvis I pludselig får øjenkontakt midt i det hele? De fleste lukker øjnene, når de kysser, men hvorfor er det egentlig, at vi gør det? Det giver et nyt studie fra ”University of London” os nu svaret på.

Læs også: 20-kysseregler 

Det viser sig nemlig, at reaktionen sker helt ubevidst, fordi et kys kræver følesansens fulde opmærksomhed. Når vi kysser på vores crush eller kæreste, så koncentrerer vi os nemlig så meget, at vi ikke kan have for mange andre sanser i spil også. For skulle vi også koncentrere os om at bruge vores visuelle sans – altså vores syn – så ville oplevelsen nemlig ikke blive lige så intens, forklarer forskerne:

- De her resultater kan forklare, hvorfor vi lukker vores øjne, når vi retter vores opmærksomhed mod en anden sans. Når vi lukker for visuelt input, så frigør vi flere mentale ressourcer til at fokusere på andre aspekter af oplevelsen, fortæller de.

Læs også: Sådan får du dit første kys 

Aha, det giver jo faktisk rigtig god mening?

Her er 10 megagode kyssetricks:

10kyssetricksduSKALkende

Dine læber er i fokus, når du kysser, så sørg for, at de er lækre og kysseklar. Hvis du vil have dem bløde, kan du for eksempel skrubbe blidt på dem med din tandbørste eller gnubbe dem blidt med dit håndklæde, så den døde hud falder af. Herefter skal de bare have masser af læbepomade, som kan trænge ind og fugte dem. Gør du dette i dagene op til, du skal kysse, kan du være sikker på at få bløde og kysseklar læber.

Foto: Shutterstock

Du ved garanteret godt, at det er et totalt no go at have dårlig ånde, når man skal kysse. Derfor skal du selvfølgelig børste dine tænder grundigt og bruge tandtråd, før at du kaster dig ud i kysseriet. På den anden side er det også vigtigt, at du ikke forskrækker din kyssepartner ved at smage alt for stærkt af mentol. Det er okay at spise lidt tyggegumme i løbet af aftenen, men lad være med at tygge på fem stærke mentolpastiller lige inden kysset, da det vil overdøve alle andre sanser, som kommer i spil under kysset.

Foto: Shutterstock

Et kys skal være afslappet og rart. Derfor er det vigtigt, du husker at slappe helt af i dine skuldre og i din mund, når du starter med at kysse. Det vil nemlig tydeligt kunne mærkes, hvis du er anspændt. Måske er du lidt nervøs, og det er helt forståeligt, men prøv at tænke over at sænke skuldrene og slappe af i tungen. Det gør en verden til forskel for kysset!

Foto: Shutterstock

Der går virkelig mange tanker gennem ens hoved, når man kysser med en fyr, som man rigtig godt kan lide. Måske tænker du, om du kysser godt nok, om han kan lide dig, hvad han tænker og så videre og så videre. Det er helt forståeligt, at tankerne farer lidt rundt, men prøv at øv dig i at være til stede i kysset. Hvis du lære at flytte dit fokus til kysset, vil det give det helt nye højder, og du vil også blive en bedre kysser, fordi du har fokus på hver enkelt lille bevægelse. 

Foto: Shutterstock

Et kys er bedst, hvis det forgår i et roligt tempo. Dog behøver det heller ikke at være kedeligt! Sørg for at finde en kysserytme, hvor I veksler mellem at tantekysse, bruge tungespidserne og at dreje hovederne lidt. Pas dog på med at overdrive – bevægelserne skal hele tiden være rolige!

Foto: Shutterstock

Måske har du underet dig lidt over, hvad du skal gøre af dine hænder, når du kysser? Svaret er ret simpelt: De skal være på ham, som du kysser med. Hold om ham, eller prøv at køre en hånd igennem hans hår, da det føles megarart og bare gør kysset endnu mere hot.

Foto: Shutterstock

For at gøre kysset endnu mere intenst, så prøv at lukke øjnene, når I kysser – og hold dem lukkede. Det kan nemlig godt være lidt freaky, hvis man lige får åbnet øjnene, og der bare er et par øjne, som stirrer en lige ind i hovedet. Det er dog helt fint at holde pauser, hvor man trækker hovederne hver til sit og kigger på hinanden.

Foto: Shutterstock

Det kan være superrart, hvis man kan mærke hinandens tunger, men det er vigtigt, at du ikke stikker din tunge for hurtigt ind i munden på ham. Et kys er nemlig oftest bedst, hvis det får lov til at bygge sig op. Start derfor med at kysse roligt med læberne. Når I har gjort det i et stykke tid, kan I så småt begynde at lege med hinandens tungespidser samt røre ved hinandens nakker og hår.

Foto: Shutterstock

Det kan godt dræbe stemningen lidt, hvis man begynder at snakke eller grine under et kys. Og der kan faktisk være risiko for, at du gør ham, du kysser med, helt nervøs, hvis du lige pludselig bryder ud i et stort grin midt i kysseakten. Gem derfor snakken og fjolleriet til efter I har kysset.

Foto: Shutterstock

Endeligt skal du huske, at der ikke er noget, som hedder at kysse rigtigt eller forkert. Alle kysser forskelligt og i virkeligheden handler det bare om, at man skal finde en god kyssekemi med ham, som man kysser med. Nogle gange kan det godt virke lidt stift og akavet i begyndelsen, men hvis I bare øver jer, skal I nok finde en måde, der fungerer rigtig godt for jer. 

Foto: Shutterstock

MegetMere