kærlighed

Derfor deles der kærlighedsopdateringer på sociale medier

Af Anne-Sophie Uldall Petersen 10. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Videnskaben har talt, og der er faktisk en helt særlig grund til, at dit feed bliver oversvømmet af kærlighedserklæringer.

”Jeg elsker dig, skat”, ”Den bedste kæreste i HELE verden”, ”Månedsdag med min mus”… Du kender helt sikkert den slags statusopdateringer og de ledsagende kyssebilleder, der tit dukker op i feeds på Facebook og Instagram.

Læs også: 5 ting, du skal vide, hvis du har en netkæreste

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Måske synes du, at det er helt vildt sødt, og måske synes du, at det er kvalmende og noget, som kæresteparrene sagtens kunne fortælle hinanden face-to-face i stedet for at dele det med hele deres venneliste.

Men nu har forskere faktisk bevist, at der er en psykologisk grund til, at man lægger kærlighedserklæringer op på de sociale medier. Kærlighedserklæringerne online kan nemlig hænge sammen med en persons selvværd, og man kan altså have lettere ved at udtrykke sine følelser på internettet end overfor en anden person – muligvis grundet noget social angst.

Læs også: Send de her 7 søde snaps til din kæreste

Så faktisk er de liiidt kvalmende kærlighedserklæringer en rigtig god ting, for de giver folk mulighed for at udtrykke følelser og bekræfte deres forhold, selvom de måske ikke lige kan finde ordene, når de står foran deres kæreste.

I galleriet kan du se, hvad din Facebook-adfærd siger om dig og din kæreste:

DetsigerdinFacebookadfærdomdigogdinkæreste

Tjekker ind sammen med din kæreste alle steder Hvis både din kæreste og dig selv ofte tjekker ind sammen forskellige steder – for eksempel i biffen – så kan det betyde, at I gerne vil vise jeres venner, at I er sammen og elsker at lave ting sammen.
Har slettet alle billederne af din ekskæreste Nogle har det ikke så godt med at have billeder liggende af ekskæresten, så derfor sletter de dem. Det er helt normalt – og tit af respekt for den nuværende kæreste. Andre har det bedst med, at Facebook fungerer som et fotoalbum, og man kan jo ikke lave om på fortiden, vel? Lige meget hvad, så skal man overveje, hvor intime billeder man har lyst til at have liggende.
Liker alle drengenes billeder Hvis du liker alle dine drengevenners billeder, så kan det for nogle godt se ud som om, at du ikke trives i dit eget forhold eller mangler lidt opmærksomhed. Man skal selvfølgelig like de billeder, man synes om, men pas på det ikke bliver overdrevet – eller kun er de billeder, hvor dine venner står i bar overkrop, du liker!
Kommenterer på alle din kærestes billeder Måske er du mere typen, der kommenterer alle din kærestes billeder? Det kan være vildt rart at markere overfor alle, at det er din kæreste ved at give ham et kompliment en lille besked eller en smiley i kommentarfeltet til billedet. Det kan se rigtig sødt ud, men det kan også være lidt kvalmt, hvis det bliver for meget. Der er dog ingen tvivl om, du signalerer, at du er vanvittig vild med din kæreste.
Er ikke Facebook-kærester med ham Mange vælger ikke at være Facebook-kærester, selv om de er kærester i virkeligheden. Det betyder slet ikke, at man er mindre kærester, det betyder måske bare, at man er fuldstændig ligeglad med andres mening. Så længe man er enige om det, er der ingen grund til bekymring.
Skriver søde ting i din statusopdateringer Rigtig mange kærestepar skriver en gang i mellem kærlighedserklæringer i deres statusopdateringer, og det skal der også være plads til, så længe det ikke er hver dag. I så fald vil der højst sandsynligt være rigtig mange, der bliver lidt trætte af jer, og det er jo ikke meningen, vel? På samme måde som med kommentarerne skal man finde et passende leje, selv om man gerne vil vise alle, at man er superglade.
Er helt neutral omkring din kæreste på Facebook Måske synes du ikke, at Facebook er det rette sted at give kærlighedserklæringer, sende hjerter og lægge kyssebilleder ud af din kæreste og dig? Sådan er det også en del, der har det, og det er helt forståligt. Alle har hver deres smag på Facebook, og det betyder ikke, at I er et dårligt kærestepar, selv om nogen måske vil have en holdning til det!