”Jeg elsker dig, skat”, ”Den bedste kæreste i HELE verden”, ”Månedsdag med min mus”… Du kender helt sikkert den slags statusopdateringer og de ledsagende kyssebilleder, der tit dukker op i feeds på Facebook og Instagram.

Læs også: 5 ting, du skal vide, hvis du har en netkæreste

Måske synes du, at det er helt vildt sødt, og måske synes du, at det er kvalmende og noget, som kæresteparrene sagtens kunne fortælle hinanden face-to-face i stedet for at dele det med hele deres venneliste.

Men nu har forskere faktisk bevist, at der er en psykologisk grund til, at man lægger kærlighedserklæringer op på de sociale medier. Kærlighedserklæringerne online kan nemlig hænge sammen med en persons selvværd, og man kan altså have lettere ved at udtrykke sine følelser på internettet end overfor en anden person – muligvis grundet noget social angst.

Læs også: Send de her 7 søde snaps til din kæreste

Så faktisk er de liiidt kvalmende kærlighedserklæringer en rigtig god ting, for de giver folk mulighed for at udtrykke følelser og bekræfte deres forhold, selvom de måske ikke lige kan finde ordene, når de står foran deres kæreste.

I galleriet kan du se, hvad din Facebook-adfærd siger om dig og din kæreste:

Det siger din Facebookadfærd om dig og din kæreste