Det er SÅ surt at have allergi og altid være tvunget til at sige nej, når der bliver serveret lækre desserter, men livet er heldigvis ikke kun uretfærdigt.

Læs også: Oreo cheesecake

Der er nemlig mange gode alternative opskrifter, så du også både kan mæske dig i chokoladekage, muffins og pandekager uden at skulle bekymre dig. Se bare herunder!

Psst… Elsker du opskrifter? Så skal du da have fat i Teenlife Mums!, der er i butikkerne lige nu. Læs om det her!

 

Chokoladekage uden mælkeprodukter og æg

350 gram hvedemel

300 gram sukker

6 deciliter æblejuice (kan også laves med andre varianter som ananas)

1 teske salt

1 deciliter rapsolie

2 teskeer vaniljesukker

1 teske natron

70 gram usødet kakaopulver

Sådan gør du:

Bland alt det tørre sammen, og pisk æblejuice og rapsolie i bagefter. Hæld dejen i en smurt form og bag kagen i ovn på 190 grader i cirka 50 minutter.

 

Glutenfrie bananmuffins med chokolade

150 gram grovhakket mørk chokolade

120 gram glutenfri mel

100 gram brun farin

1 æg

75 gram smør

2 bananer

1 teske kanel

1 teske salt

2 teskeer bagepulver

Sådan gør du:

Pisk smør, kanel og brun farin sammen. Tilsæt mel, salt og bagepulver og rør rundt. Mos bananerne og bland i sammen med ægget. Til sidst hakker du chokoladen og rører den grundigt i.

Hæld dejen i muffinsformene og bag dem i ovnen ved 200 grader i et kvarter.

 

Pandekager uden mælk og hvede

3 spiseskeer sukker

2 teskeer vaniljesukker

2 teskeer bagepulver

2 deciliter rismælk

1 deciliter soyafløde

1 teske salt

2 deciliter fuldkornsrismel

4 æg

Sådan gør du:

Pisk rismælk og soyafløde i en skål og tilsæt salt, fuldkornsrismel og bagepulver. Bland æg, sukker og vaniljesukker i og rør godt rundt. Smør en pande ved høj varme (lidt højere end ved ”normale” pandekager), og steg dem til de er gyldne.

 

I galleriet får du tips til mad mod bumser.

Mad mod bumser