Mad & opskrifter

Opskrift: Sunde pomfritter

Af Luise Gregersen 1. august 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Lyder en opskrift på sunde pomfritter for godt til at være sandt? Det er det ikke! Se her, hvordan du gør.

Uhm, der er altså ikke noget, der slår sprøde, salte fritter. Men de friturestegte lækkerbiskener giver desværre ret stort underskud på sundhedskontoen.

Læs også: Sund fastfood

Men så er det vildt heldigt, at der faktisk er et superlækkert alternativ til pomfritterne. Det lyder måske lidt mærkeligt, men frosne, grønne bønner kan tilberedes, så de smager mindst lige så godt som den udskældte fastfood.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der skal lidt olie til for at bønnefritterne bliver sprøde og lækre, men så er det jo heldigt, at olivenolie er fyldt med sunde fedtsyrer, der er vildt gode for din hud og dit hår.

Læs også: Sunde kager

Se her, hvordan du gør!

Det skal du bruge til bønnefritterne:
En pose frosne, grønne bønner
Olivenolie
Groft salt

Det skal du bruge til dip:
En deciliter skyr
En halv deciliter økologisk mayo
Et fed hvidløg
Salt og peber

Læs også: Sund morgenmad hele ugen

Sådan gør du:
Det er så nemt, at det næsten er snyd. Hæld de frosne, grønne bønner op i en skål, hæld godt med olivenolie over og drys med groft salt. Bred fritterne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30 til 40 minutter. Du skal ikke blive bekymret, hvis de bliver lidt sorte, så længe de ikke er helt forkullede.

Servér fritterne med en dip lavet af skyr, mayo, hvidløg og de krydderier du ellers synes.

snapchat, vi unge

MestLæste