Mad & opskrifter

Sund fastfood

Af Luise Gregersen 7. april 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne kunne nyde lækker fastfood med god samvittighed? Så skal du prøve de her tre opskrifter på fastfood, der giver plus på sundhedskontoen!

Øv, hvor er det uretfærdigt, at fastfood er så megausundt, når nu det smager så godt!

Læs også: Sunde kager

Derfor har vi fundet tre opskrifter på fastfood, der smager fantastisk og samtidig er ret sundt! Win-win!
 

Nem og sund pizza

Pizza er en evig klassiker, og du kan faktisk lave en sund version vildt nemt ved at skifte den hjemmelavede dej ud med grove pitabrød! Fyld godt med grøntsager på din pizza, så får du samtidig masser af vitaminer og mineraler på en vildt lækker måde!

Det skal du bruge:
To grove pitabrød
To teskefulde olivenolie
Champignoner i skiver
Et hakket løg
Hakket rød peber
En håndfuld spinat
En håndfuld basilikum
Tomatsauce (kig godt på ingredienserne - mange af dem er propfyldt med sukker!)
En deciliter smuldret feta
Salt
Peber

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 grader. Smid løg, peber, champignon og olivenolie i en pande, og steg det i fem minutter. Tilsæt herefter basilikum og spinat, indtil det "falder sammen". Smag til med salt og peber. Flæk pitaerne, så du har fire pizzabunde. Smør bundene med tomatsauce, og fordel grøntsager og feta på dem. Bag dem i cirka ti minutter, eller indtil osten er varm og gylden.

Læs også: 5 supersunde drikke efter skole
 

Sunde kyllingenuggets

Mmm … sprøde, gyldne kyllingenuggets er altså bare SÅ lækre! Desværre er de nuggets, du køber hos fastfoodrestauranter og i supermarkedets kummefryser, proppet med usunde transfedtsyrer. Men hvis du laver dine egne nuggets, er de faktisk slet ikke så slemme!

Det skal du bruge:
Nuggets:

To kyllingebryster skåret i mindre stykker
En deciliter sesamfrø
To teskefulde cayennepeber
En teskefuld hvidløgspulver
En smule salt
Et pisket æg
Olie (for eksempel rasp- eller olivenolie)
Dip:
Skyr
Creme fraiche 9%
Hvidløg
Paprika
Salt
Peber

Sådan gør du:
Blend sesamfrøene til fint mel, og bland krydderierne i. Dyp kyllingestykkerne i det piskede æg, og vend dem i sesamblandingen. Steg kyllingen ved høj varme i en stegepande, indtil den er gennemstegt. Servér med en dip lavet af lige dele creme fraiche og skyr blandet med salt, peber, paprika og hvidløg.

Læs også: Sund morgenmad hele ugen
 

Falafel i ovn med tahindressing

Falafel smager vildt godt, og fordi de er lavet af kikærter, er de faktisk slet ikke så usunde. Desværre er de som regel friturestegte, og det trækker altså en del ned på sundhedsskalaen! Men derhjemme kan du faktisk nemt lave falaflerne i ovnen, så de ikke drypper af fedt. Bonus!

Det skal du bruge:
Falafler:

Fire teskefulde olivenolie
En dåse kikærter
Et hakket rødløg
Frisk persille
En teskefuld spidskommen
Et fed hvidløg
Salt
Peber
Dip:
To deciliter creme fraiche 9%
To spiseskefulde tahin (Tahin er en slags smør, der er lavet på sesamfrø. Du kan købe det på glas i de fleste supermarkeder)
Citron
Salt
Peber

Sådan gør du:
Blend alle ingredienserne til falaflerne. Form falaflerne til små runde kugler med hænderne. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ti minutter. Efter ti minutter skal du vende falaflerne, og bage dem et par minutter mere. Bland tahin med creme fraiche, citron, salt og peber. Servér falaflerne med tahindressing og en lækker grøn salat.
 

MegetMere