Mad & opskrifter

Fem supersunde drikke efter skole

Af Thomas Flindt 17. januar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du ofte træt efter skole, og har du lyst til at starte en supersund vane? Så prøv disse fem sunde drikke!

Efter en dag i skolen er dit hoved godt proppet med tal, grammatik og fysiske formler. Derfor har vi fundet fem supersunde opskrifter på drikke, der vil få dig på toppen igen, uanset om du skal hygge med veninderne, til sport eller lave lektier.

Læs også: Sund morgenmad hele ugen

Genial grøn te
- Lav en kande grøn te og tilsæt citronsaft, honning og en lille smule pebermynte ekstrakt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Undersøgelser viser, at grøn te gør din hjerne mere skarp og pebermynten giver dig øget koncentration. Drikken kan også nydes kold - blend evt. med en masse isterninger. Kan du sige "lektier lavet i lynfart"?

Læs også: 9 sunde aftenvaner

Sund smoothie
- Blend blåbær, honningmelon, æbler, yoghurt, is og lidt frisk ingefær.

Denne smoothie er vildt lækker og supersund. Blåbær indeholder et stof, der gør din hjerne skarpere. Honningmelon giver en lettere blodstrøm, det vil sige, at alle de sunde næringsstoffer kommer hurtigere ud i kroppen. Skrællen fra æblerne øger din muskelvækst, kalken fra yoghurten styrker dine knogler, og ingefær hjælper mod ømhed i musklerne. Supergod til venindehygge, men ligeså god før og efter træning.

Læs også: Mad der gør dig glad

Vitaminbomben
- Hæld 200 ml koldt vand i en blender. Tilsæt en håndfuld kål, fire broccoli-buketter, en håndfuld babyspinat, en blodappelsin og 14 store hindbær. Blend i 15 sekunder, tilsæt så to isterninger og 250 ml koldt vand, og blend i yderligere 10 sekunder.

Indrømmet: Kål, broccoli og spinat lyder ikke så lækkert i en drik, men denne opskrift er SÅ sund, at selv stjernerne må hoppe på den en gang imellem. Kål er supersundt for hjertet, broccoli øger fedtforbrænding, spinat gør dig bomstærk, blodappelsin hjælper mod stress og hindbær er fyldt med gode vitaminer og mineraler. Perfekt før træning og en super måde at nå seks stykker frugt og grønt om dagen. Psst! Den smager bedre, end den lyder.

Læs også: Få motion med sjove apps

Sund, smoothie, drik

Appelsiiin
- Pres din egen appelsinjuice.

Frisk appelsinjuice er superlækkert og supersundt! Frugten indeholder mange C-vitaminer, der styrker dit immunforsvar. Det vil sige, at der er mindre chance for, at du bliver syg - yay! Perfekt til … ALT!

Læs også: Få mere energi om vinteren

Sour power
- Iskoldt vand med et par skiver citron eller lime.

Du skal drikke rigeligt med vand i løbet af en dag, og det er allerbedst, når vandet er iskoldt. Sæt en flaske på køl om morgenen og drik den, når du kommer hjem. Koldt vand og citrusfrugt har en positiv effekt på dit basale stofskifte, det vil sige, at du øger din forbrænding.

Kilde: www.menshealth.co.uk

MestLæste