Mad & opskrifter

Opskrift: Hjemmelavet koldskål med bær

Af Marie Melchior og Line Sølvhøj Jensen 29. maj 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Lav en skøn, hjemmelavet koldskål, som du kan servere for dine veninder. Her får du en lækker opskrift på koldskål med bær.

Koldskål hører sommeren til, for det er lækkert som et lille måltid eller en lækker dessert. Men hvordan laver man egentlig koldskål, og hvad kan man putte i?

Her får du opskriften på en lækker og nem koldskål, som du hurtigt kan lave selv.

Opskrift på koldskål til fire personer:

Skal og saft af ½ citron
½ vaniljestang
½ l ymer eller græsk yoghurt
¼ l kærnemælk
50 g sukker
300 g blandede bær eller frugter
Evt. lidt mysli eller kammerjunker

Læs også: Lav den perfekte tøsebrunch.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan laver man koldskål?

1. Vask citronen, og riv skallen på et rivejern - det skal være den fine side af rivejernet.
2. Herefter presser du saften ud af citronen.
3. Nu skal du dele vaniljestangen og skrabe kornene ud.
4. Rør ymer eller den græske yoghurt sammen med citronskallen og saften fra citronen. Tilsæt også vaniljekornene og kærnemælken.
5. Nu er du klar til at servere den lækre koldskål. Hæld den op i nogle fine glas eller skåle og pynt med bær, mysli eller kammerjunker.

Læs også: Lav den skønneste smoothie.

Læs mere om

MestLæste