Sommerferie betyder forkælelse, og forkælelse betyder desserter. Derfor har vi samlet 5 af de lækreste og mest forfriskende sommerdesserter, som du nemt kan lave selv i løbet af sommerferien.

1. Yoghurtis med blandede bær

·         1 l. yoghurt naturel

·         200 g. af dine yndlingsbær (frosne)

·         1 dl. rørsukker

Kom yoghurt, de frosne bær og rørsukker i en blender, og blend det, til det ligner is. Hvis isen ikke er helt kold nok, så sæt den i fryseren i en time, og så har du en lækker og frisk is, som du kan byde veninderne, når I hygger i sommerhuset eller på stranden.

Tag testen: Hvilken dessert er du?

Foto: Shutterstock

2. Rabarberkoldskål

·         1 l. alm. koldskål

·         1 stang vanilje

·         50 g. sukker

·         300 g. rabarber

·         0,5 dl. vand

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og kog dem i vandet sammen med stangen, sukkeret og rabarberne i 15 minutter. Tag vaniljestangen op, og smid den ud. Blend nu massen til mos, og sæt den i køleskabet, indtil den er helt kold. Blend koldskål og mos sammen og voila, så har du en fantastisk koldskål med et strejf af sommer.

Læs også: Desserter til din hud

Foto: Shutterstock

3. Iste med fersken

·         2 modne ferskner

·         1 l. kold grøn the

Skær fersknerne ud i grove stykker, fjern stenene, og kom dem i en blender sammen med teen i 1-2 minutter. Hæld teen ned i et stort glas med en masse isterninger, og du har den perfekte drik til at køle af med i sommervarmen. 

Læs også: Tre desserter til allergikere

Foto: Shutterstock

4. Jordbærsoftice

·         500 g. frosne jordbær

·         1 dl. sukker

·         3,5 dl. fløde

·         1,5 dl. jordbærmarmelade

Blend alle ingredienser i ca. 20 sekunder, indtil massen får en lækker og blød softice-konsistens. Det tager næsten kortere tid at lave sin egen softice end at købe den i kiosken. Mums, siger vi bare!

Læs også: Snobrød med marcipan og nutella

Foto: Shutterstock

5. Macarons med hindbærcreme

·         200 g. smuttede mandler

·         200 g. flormelis

·         222 g. sukker

·         0,8 dl. vand

·         8 pasteuriserede æggehvider

·         Rød frugtfarve

·         250 g. mascarpone

·         3 spsk. hindbærsyltetøj

Blend mandlerne, så de bliver til mel, og tilsæt flormelis. Kog vand og sukker i 5 minutter, og pisk halvdelen af æggehviderne stive. Pisk nu sukkerlagen i æggene i ca. 7 minutter, indtil massen er afkølet. Bland den anden halvdel af æggehviderne med mandel-flormelis-blandingen, og tilsæt forsigtigt frugtfarve, indtil blandingen har præcis den lyserøde farve, du vil have. Vend langsomt dine to blandinger (mandel-flormelis og sukkerlagen) sammen, og sprøjt den ud på en bageplade som små cirkler. Bag dem ved 110 grader i 12 minutter. Imens de bager, rør du mascarpone og syltetøj sammen og sprøjter cremen mellem dine macarons, når de er kommet ud af ovnen. 

I galleriet herunder kan du få inspiration til lækkert bageudstyr. Psst! Galleriet indeholder affiliate-links.

Lækkert bageudstyr