Tre lækre desserter til allergikere
Det er SÅ surt at have allergi og altid være tvunget til at sige nej, når der bliver serveret lækre desserter, men livet er heldigvis ikke kun uretfærdigt.
Læs også: Oreo cheesecake
Der er nemlig mange gode alternative opskrifter, så du også både kan mæske dig i chokoladekage, muffins og pandekager uden at skulle bekymre dig. Se bare herunder!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Psst… Elsker du opskrifter? Så skal du da have fat i Teenlife Mums!, der er i butikkerne lige nu. Læs om det her!
Chokoladekage uden mælkeprodukter og æg
350 gram hvedemel
300 gram sukker
6 deciliter æblejuice (kan også laves med andre varianter som ananas)
1 teske salt
1 deciliter rapsolie
2 teskeer vaniljesukker
1 teske natron
70 gram usødet kakaopulver
Sådan gør du:
Bland alt det tørre sammen, og pisk æblejuice og rapsolie i bagefter. Hæld dejen i en smurt form og bag kagen i ovn på 190 grader i cirka 50 minutter.
Glutenfrie bananmuffins med chokolade
150 gram grovhakket mørk chokolade
120 gram glutenfri mel
100 gram brun farin
1 æg
75 gram smør
2 bananer
1 teske kanel
1 teske salt
2 teskeer bagepulver
Sådan gør du:
Pisk smør, kanel og brun farin sammen. Tilsæt mel, salt og bagepulver og rør rundt. Mos bananerne og bland i sammen med ægget. Til sidst hakker du chokoladen og rører den grundigt i.
Hæld dejen i muffinsformene og bag dem i ovnen ved 200 grader i et kvarter.
Pandekager uden mælk og hvede
3 spiseskeer sukker
2 teskeer vaniljesukker
2 teskeer bagepulver
2 deciliter rismælk
1 deciliter soyafløde
1 teske salt
2 deciliter fuldkornsrismel
4 æg
Sådan gør du:
Pisk rismælk og soyafløde i en skål og tilsæt salt, fuldkornsrismel og bagepulver. Bland æg, sukker og vaniljesukker i og rør godt rundt. Smør en pande ved høj varme (lidt højere end ved ”normale” pandekager), og steg dem til de er gyldne.
I galleriet får du tips til mad mod bumser.