Teenage-skønhedskonkurrence
Identitet

Teen-skønhedskonkurrence skaber vrede

Af Susie Pedersen 1. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I USA er skønhedskonkurrencer et ret kendt fænomen, men kåringen i weekenden gjorde alligevel rigtig mange sure.

I weekenden skulle Miss Teen USA 2016 findes, men konkurrencen fik ikke ligefrem klapsalverne til at flyde, som man ellers kunne forvente. I stedet er flere blevet virkelig forarget over de fem finalister. De ligner nemlig hinanden på en prik. Alle har langt lyst hår, kridhvide tænder og hvid hud.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Stjerne var dommer i skønhedskonkurrence

Kritikere mener, at der burde gives et mere realistisk billede af, hvordan teenagepiger ser ud i dag, og hvor forskellige vi alle sammen heldigvis er. Forskellighed er nemlig smukt, og det burde Miss Teen USA være de første til at understrege. I USA er skønhedskonkurrencer ret populære, og en masse af seerne er drømmende teenagepiger. Derfor er det vigtigt, at alle pigerne føler sig smukke og kan se lidt af sig selv i finalisterne.

Her kan du se de fem finalister i Miss Teen USA 2016:

Alle er smukke, som de er, og forskellighed er virkelig vigtigt. Man behøver altså ikke ligne de fem finalister, som lige så godt kunne være én og samme person. Punktum.

Psst! Se stjernernes bedste råd om selvtillid i galleriet herunder.

Stjernernesgoderådomselvtillid

- Der, hvor du føler dig allermest usikker på dig selv, er når alt din selvtillid er tabt, og du føler, at alle mennesker stirrer på dig og dømmer dig. Men det burde være omvendt. Du burde føle, at de, der kigger på dig, går op i dig. Det er noget, vi kan prøve at gøre for hinanden – følelsen af, at øjne udstråler støtte og ikke foragt, siger Miley Cyrus i ”Miles to Go”.
- Dine skønhedsfejl gør dig smuk, og de gør dig til den, du er - så vær dig selv og elsk dig selv, og så kan intet stoppe dig.
- Det, du synes om dig selv er langt vigtigere, end det andre synes om dig.
- Du skal være tro mod dig selv, og du skal ikke være bange, selvom nogle fortæller dig, at det, du gør, ikke er cool eller rigtigt. Jeg lover dig, du kommer ikke til at fortryde det, hvis du er tro mod dig selv og det, du elsker, for det er den eneste grund til, at jeg er, hvor jeg er i dag.
- Det er svært at være teenager, fordi man bliver så opmærksom på, hvad alle siger og tænker. Men der er ikke noget af det, der bestemmer, hvem du er som person, eller hvor succesfuld du bliver, medmindre du lader dem gøre det.
- Kast dine skuldre tilbage, tag rød læbestift på, smil og sammenlign aldrig dig selv med andre piger! Så ejer du rummet.
- Der er ikke noget interessant ved at se perfekt ud – så ryger pointen. Det tøj, du tager på, skal sige noget om dig, og hvem du er. Det er det vigtigste.
- Det er sejt at være sig selv. Det er ikke sejt at lade andre fortælle dig, hvad du skal gøre.
- Det mest attraktive ved en pige er selvsikkerhed. Du skal have det godt med dig selv, så andre også har det godt med dig. Lad være med at fokusere på de små negative detaljer, men arbejd med det, du kan lide ved dig selv.
- Min metode vil nok ikke hjælpe så mange. Men jo mere nøgen, jeg var, desto mere selvsikker blev jeg. Jeg var bare nødt til at se min frygt i øjnene, for du kan altid finde noget, du ikke er tilfreds med ved dig selv.

MestLæste