Identitet

Snøøøft! Min veninde skal på efterskole

Af Susie Pedersen 7. august 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skal du også til at sige farvel til din veninde, som er på vej af sted på efterskole? Se her, hvad du kan gøre.

Det kan være vildt svært at sende en veninde af sted på efterskole, for man kommer bare ikke til at se hinanden nær så meget som før.

Læs også: Efterskole| Ved du det hele?

Men fortvivl ikke, for der er masser andre måder, I kan holde jeres venskab ved lige på.

Læs også: Den perfekte veninde-weekend

I galleriet herunder har vi samlet ni ting, I kan gøre for at forblive supertætte.

Snøøøft!Minvenindeskalefterskole

Lav en overlevelseskasse til hende

Din veninde glæder sig sikkert helt vildt til at komme hen på efterskolen og møde de nye mennesker, men det kan altså også være rigtig skræmmende at skulle væk fra alt det velkendte. Derfor vil du være en vildt god veninde, hvis du laver en lille overlevelseskasse til hende, som hun kan kigge i, når hun savner dig og de hjemlige rammer. Læg billeder af jer sammen i, små noter, en plakat af jeres yndlings-celebfyr, kleenex, hendes favoritslik og andet personligt i kassen.

Psst! Hvis du ikke når det, inden hun tager af sted, så bare giv hende den med, når hun er hjemme på weekend!

 

Foto: Shutterstock

Skriv breve

Når man er på efterskole, er det vildt hyggeligt at modtage post hjemmefra. Når posten bliver delt rundt til eleverne, vil det uden tvivl gibbe af glæde i din veninde, når hun ser, du har håndskrevet et brev til hende.

 

Foto: Shutterstock

Facetime

I stedet for at ærgre dig over, at hun ikke kommer hjem i weekenden, så lav en aftale med hende om at videochatte. På den måde kan I fnidre, som I plejer, grine og hyggesnakke (næsten) face-to-face. 

 

Foto: Shutterstock

Skriv et godnathilsen

Allerede inden hun tager af sted, kan I skrive en sød godnathilsen til hinanden, som I kan hænge op ved hver jeres seng. På den måde kan I læse den andens godnathilsen, lige inden Ole Lukøje kommer … Det er en hyggelig måde at falde i søvn på.

 

Foto: Shutterstock

Besøg hende

Hvis man må have besøgende overnattende på efterskolen, kan I planlægge en weekend i fremtiden, hvor du kommer hen på hendes skole. Det er så hyggeligt at møde alle hendes nye venner og veninder, og så kan hun vise dig rundt og fortælle, hvad de plejer at lave på skolen! Yay!

 

Foto: Shutterstock

Personlig kalender

Hvis du har mod på et lidt større skrivearbejde, kan du give hende en vildt personlig kalender med breve eller pakker – en til hver måned. Til jul kan det være en julehilsen eller et brev, hvor du skriver, at der kun et halvt år, til I ses hver dag igen. Kun din fantasi sætter grænser.

 

Foto: Shutterstock

Fortæl om dit liv derhjemme

Selv om det er din veninde, der oplever alt det sjove (føler du!), så husk, at hun også gerne vil opdateres på alt det, der sker derhjemme. Så husk at snakke med, når I ses eller facetimer, så hun også kan følge med i forandringerne i dit liv.

 

Foto: Shutterstock

Vær forstående

Det er en god idé at notere dig, at hun skal se virkelig mange, når hun er hjemme på weekend. Så jo mere kreative I er i løbet af ugerne, jo nemmere bliver det for dig at acceptere, at hun måske ikke har tid til at se dig i alle de weekender, hun er hjemme. 

 

 

Foto: Shutterstock

Kun et år

Det er heldigvis kun et år, I skal være væk fra hinanden, så hold uuuud! Når hun kommer hjem igen, vil I måske være endnu tættere end før, fordi I har været så gode til at pleje jeres venskab, også selv om der er sket vildt spændende ting i hver jeres liv.

 

Foto: Shutterstock

MegetMere