Mit liv

Tricks til at gøre timerne sjovere!

Af Stine Kærsgaard 21. oktober 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Puha, det kan altså godt være lidt hårdt at komme igennem timerne nogle gange og især om eftermiddagen, hvor øjnene er trætte, og energien er helt i bund. Læs her, hvad du kan gøre for, at undervisningen bliver lidt mere sjov.

Du går i skole mange timer om dagen, og derfor kan du jo lige så godt få det bedste ud af det, ikke?

Læs også: Sådan undgår du at blive skoletræt

Nogle gange synes du sikkert, at det bare er dødkedeligt at sidde der og lytte. Men faktisk er det vigtigt lige at huske på, at det er lidt af et privilegium at kunne få lov til at gå i skole og lære en hel masse.

Læs også: Huskeliste til en skoletaske

Så når du lige har en periode, hvor du har lidt nedtur over skolen, eller synes, at timerne føles alt for lange, så prøv de her tricks af:

Trickstilatgøretimernesjovere!

Ofte har man et antal sider, man skal læse derhjemme eller til lektiecafé før timen. Og det læser du (måske), ligesom alle de andre i klassen. Når læreren spørger om noget, vil I derfor ofte have de samme svar. Det lyder måske en anelse nørdet, men prøv en gang imellem at læse ”udover” pensum – google lidt, og find andre syn på sagen. På den måde kan du komme med nogle overraskende facts og måske lige brillere lidt. Læreren vil elske det, dine klassekammerater bliver imponerede (eller synes, du er megairriterende!), og din time bliver bare lige lidt sjovere.
Foto: Shutterstock
Det er altså sjovest at være til en time, hvis man går derfra med en følelse af, at man rent faktisk har lært noget. Prøv derfor at sige til dig selv, at du skal lære mindst én ting i hver time. Har du det i baghovedet, vil du også blive mere opsøgende og ivrig efter at lære. Hvis du er rigtig god, kan du eventuelt skrive det ned i en bog, så der er styr på det.
Foto: Shutterstock
Hvis I skal sidde og lytte til noget, hvor tavlen ikke rigtig er involveret, kan du tage lidt farveblyanter og noget papir med. Så kan du sidde og være kreativ, mens du lærer, og det gør altså timerne noget sjovere.
Foto: Shutterstock
Hvis du godt kan koncentrere dig med musik i ørerne, så find din yndlingsplayliste frem, og hør den, mens du løser matematikopgaver. Så slipper du også for dine klassekammeraters larmende stemmer for en stund, hvilket kan være ret befriende. Det er dog en god idé lige at høre din lærer, om det er ok – du skulle nødigt få ballade.
Foto: Shutterstock
Der er altså ikke noget værre end at komme igennem en time, hvor man ikke er forberedt og bare er nødt til at sidde og stene, fordi man ikke ved, hvad der bliver snakket om. Så forbered dig, så du kan være med i snakken og diskussionerne. Du bliver klogere og timerne sjovere. Win win!
Foto: Shutterstock
Hav lidt lækre snacks i tasken, som du kan smug-snacke af, mens du løser opgaver. Men husk lige på, at det er lidt dårlig stil at sidde og smaske lækkerier ved siden af din sidekammerat, så hav også lige en klar til ham eller hende.
Foto: Shutterstock
Okay, nogle gange ER timerne bare dødkedelige, og så er det altså okay lige at tjekke viunge.dk *det sagde vi ikke*. Hvis du gør det lynhurtigt og sikrer dig, at ingen ser det, så er det dog ikke sket … næsten.
Foto: Shutterstock

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste