Mit liv

Støt din veninde når hun er ked af det

Af Julie Lund Mikkelsen 20. november 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er din bedsteveninde helt nede? Så har hun virkelig brug for dig og din støtte! Men hvordan hjælper du din triste veninde bedst muligt? Vi guider dig.

Normalt griner I og fjoller sammen, men nu er din søde veninde pludselig helt ulykkelig og vil egentlig hellere ligge i sin seng og græde end at være sammen med dig. Men hvad kan du egentlig gøre for at hjælpe hende?

Mød op
En pakke kleenex, en tudefilm og en pose blandselv-slik. Så er du udrustet til at tage på besøg hos din triste veninde. Hun har nemlig helt sikkert brug for at trøstehygge sammen med dig. Vis hende, at ligegyldigt hvad der sker i hendes liv, så vil du i hvert fald altid være der for hende!

Ring
Hvis du ikke har mulighed for at svinge forbi din veninde og trøste, kan du alligevel godt støtte hende over telefonen. Ring til hende og lad hende tale og græde ud. Og selv om hun måske ikke er i snakkehumør, kan det alligevel godt være en stor trøst, at du er i røret, så hun føler, at hun ikke er alene.

Giv en gave
Giv din veninde en lille gave, som du ved, vil gøre hende i bedre humør. Gerne noget, der er sjovt og skørt, og som kan få hende til at grine. Det behøver slet ikke være en dyr ting! Det handler bare om, at du skal vise hende, at du tænker på hende og gerne vil gøre hende glad igen.

Lyt
En ægte veninde sidder gerne i timevis og lytter, hvis bedsteveninden har brug for at snakke om, hvorfor hun er ked af det. Lad hende fortælle løs - og lad være med at lede samtalen hen på dig selv. I kan snakke om dig en anden dag. Lige nu handler det om hende!

Læs også: Dine veninder siger alt om dig!

Send en sms
Hvis din veninde er så ked af det, at hun slet ikke har lyst til at snakke om det, så sørg alligevel for at vise, at du er der for hende. Send hende en sms hver dag, hvor du skriver, at du tænker på hende. Måske har hun ikke overskud til at svare, men hun vil være så glad, for at du tænker på hende.

Lektiehjælp
Hvis din veninde er kommet lidt bagud i skolen, fordi hun har været ked af det, så hjælp hende med at komme godt i gang med lektierne igen. Lad hende kopiere dine noter fra timerne, og tilbyd at hjælpe hende, hvis der er noget, hun synes er svært.

Væk fra sofaen
Din veninde har helt sikkert mest lyst til at sumpe hjemme på sofaen iklædt nattøj og med uglet hår. Men hun får det helt sikkert bedre af at komme lidt ud i den friske luft. Hiv hende med ud på en lang gåtur, tag på en hyggelig gang shopping - ja, vis hende, hvor dejlig verden kan være.

Skaf hjælp
Hvis din veninde er helt ulykkelig og langt ude, så er det ikke sikkert, du kan hjælpe hende alene. Hvis du er bange for, at der er noget alvorlig galt med hende, så spørg en voksen, som du stoler på, til råds. Du kan også prøve at kontakte Børnetelefonen på 116 111.

Læs også: 7 seje venindedates

MegetMere