drama i skolen
Mit liv

Sådan undgår du drama i skolen

Af Louise Wethke Buch 6. april 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du træt af drama i skolen? Få det bedre i klassen, og sæt en stopper for skænderierne med denne guide.

Kender du nogen, der altid skaber drama?

Få hjælp til at undgå drama i skolen med disse tre tips:

1. Er der masser af sladder og fnidder mellem nogle grupper i klassen? Lad være med at "snakke med" i din gruppe. Foreslå, at I laver noget i stedet, så fokus bliver flyttet fra dramaet. Eller vær helt ærlig og sig: "Jeg gider virkelig ikke bruge min tid på at snakke om, hvem der har kysset med hvem, og om der er nogle, der er uvenner. Det er jo helt ligegyldigt!".

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Mobning i skolen: Sådan tackler du det

2. Hiv fat i din klasselærer, og gør din lærer opmærksom på problemet. Din lærer er sikkert allerede opmærksom på, at der er drama i klassen, men måske håber din lærer på, at I selv kan løse det. Hvis du ikke synes, at I kan det, så bed om hjælp! Og husk, at de andre i klassen ikke behøver at vide, at det er dig, der har sagt noget til jeres lærer.

Læs også: Drop digitalt drama

3. Hvis der er så meget drama i klassen, at du slet ikke har lyst til at tage i skole, skal du helt sikkert snakke med dine forældre om det! Sig det til dem, så de kan tage kontakt til skolen og finde ud af, hvad de kan gøre for at få dramaet løst, så det kan blive sjovt at komme i skole igen – det skal det jo være!

I galleriet kan du se do's and don'ts i trekantsdramaer:

Trekantsdrama:Do’sogdon’ts!

Er du blevet forelsket i din venindes kæreste? Vi er kede af at sige det, men du må stoppe med at dagdrømme om hendes kæreste. Hvis din veninde har noget kørende med en person, og de er glade for hinanden, så må du respektere deres forhold. Det kan måske gør lidt ondt, men det vil gøre endnu mere ondt, hvis du mistede din gode veninde, fordi du gik efter hendes kæreste.
Foto: Canva
Er dig og din veninde ved at sprænge i luften på hinanden over, hvem der har ret til at blive kærester med jeres fælles crush? Tænk over, om det virkelig er det værd! Gode venskaber er værd at holde fast på, da de kan vare for evigt. Har du virkelig lyst til at risikere din veninde over et crush?
Foto: Canva
Hvis din veninde flirter med din kæreste, bør du overvejer, om hun er en, som du gider holde på. En veninde skal respektere, at din kæreste er din, også selv om hun har fået følelser for personen. Hun bør være glad for, at du har fundet kærligheden. Hvis din kæreste også flirter med hende, skal du overveje, om det er en person, som du har lyst til at være sammen med.
Foto: Canva
Der kommer ikke noget godt ud af det, hvis I ikke snakker om jeres dilemma. Måske kan I finde en løsning? Hvis du er voldsomt forelsket i dit crush, og din veninde egentlig bare synes, at personen er lidt sød, kan det være, hun vil give sig – og hvis det er omvendt, kan du give dig for hende.
Foto: Canva
Det værste, der kan ske, er, at I begynder at kæmpe om personen uden at snakke med hinanden om det. Det skal ikke være en konkurrence om, hvem der kan score hvem, for det vil altid ende med, at en af jer bliver såret og kede af det - og det kan ødelægge venskabet helt.
Foto: Canva

Læs mere om

MestLæste