Mit liv

Sådan holder du kontakten til dem fra folkeskolen

Af Julie Lund Mikkelsen 23. juli 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skoletiden er slut, I har haft jeres sidste timer, og I skal aldrig mere gå i klasse sammen igen. Snøft! Men hey, I kan da sagtens holde forbindelsen alligevel. Se selv her …

I har grinet og grædt sammen i ni år, men nu er det slut, og efter sommerferien bliver I spredt ud over hele landet. Nogle skal i gymnasiet, andre skal måske på efterskole - og hvordan sørger du så for at holde kontakten til alle dine søde venner fra folkeskolen?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan får du nye veninder.

Lav en gruppe på facebook
Opret en gruppe på facebook, hvor du inviterer alle fra klassen til at blive medlem. Her kan I så skrive skøre, sjove og søde beskeder til hinanden. Og så kan I stadig følge med i hinandens hverdag - ligesom I gjorde, da I gik i klassen sammen.

Opret en event
"Ej, vi burde snart holde noget for hele klassen!" Sådan siger man tit, men bliver det gjort? Nej, vel… Skynd dig at oprette en event på facebook, og invitér dem fra klassen. I kan jo bare mødes på en café eller i en park - det behøver ikke være dig, der lægger hus til.

Aftal fra gang til gang
Næste gang du ses med hele klassen, så planlæg allerede der, hvornår I skal ses næste gang. Så har I noget at se frem til sammen.

Læs også: Er I vokset fra hinanden?

Find de gamle billeder frem
Hvordan så I ud i 1. klasse? Sikkert ret søde og små! Læg de gamle klassebilleder på facebook, og tag alle fra klassen. Det vil helt sikkert bringe en masse minder og smil frem hos dine gamle klassekammerater.

Udvælg de særlige
Der er jo nok nogen fra klassen, du er tættere på end andre. Sørg for at give dem ekstra meget kærlighed, efter I stopper i skolen. Selv om I ikke længere ses hver dag, kan I jo stadig godt sms'e og ringe til hinanden ofte. Husk at vise dine bedste venner, at du ikke har glemt dem, selv om du møder nye mennesker og oplever en masse nye ting.

Find fælles interesser
Når I ikke længere går i klasse sammen, har I måske ikke længere lige så meget tilfælles. Derfor er det vigtigt at få nogle nye oplevelser sammen. Måske kan du begynde til træning sammen med et par stykker fra den gamle klasse eller tag på nogle ture sammen. På den måde skaber I nemlig en masse nye minder.

Læs også: 10 ting, der gør det sjovere at gå i skole.

MestLæste