Ordblind
Mit liv

Nyt website viser, hvordan det er at være ordblind

Af Nadia Laas Hansen 17. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er næsten umuligt at læse ordene på nyt website som skal give illusionen af, at du er ordblind.

Hvis du er ordblind kender du sikkert alt til, hvor svært det er at læse og stave – noget som falder helt naturligt for dine klassekammerater, som ikke er ordblinde. Det kan være frustrerende ikke at kunne følge med – men det kan være ligeså frustrerende ikke at kunne forklare andre, hvordan det er at være ordblind.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Amanda er ordblind: "Jeg var så usikker på mig selv, og troede faktisk ikke, jeg duede til noget"

Men nu kan alle, som ikke er ordblinde få et indblik i, hvordan det er at være ordblind, skriver Teen Vogue. Et nyt website viser nemlig ordene, som en ordblind ville læse dem. Og det er mega svært! Se selv HER.

Er du ordblind?

Selvom det er svært at lære at læse og skrive, når du er ordblind, så betyder det ikke, at det er umuligt. Det handler meget om at få den rigtige hjælp til det. Derfor er det også vigtigt, at man er opmærksom på, om man er ordblind, så man kan få den rigtige hjælp.

Du kan være ordblind hvis du:

  • Læser meget langsomt og upræcist i alle fag med tekster
  • Har svært ved at stave
  • Har svært ved at formulere dig skriftligt
  • Har svært ved at lære et andet sprog

[Kilde: Socialstyrelsen]

Læs også: Ny skole? Start på en frisk

Hvis du har oplevet mobning på grund af din ordblindhed eller måske noget helt andet, så læs stjernernes råd til at håndtere mobning her:

Stjernerne:Sådanhåndtererdumobning

- Jeg bruger meget tid på at tale om anti-mobning. Jeg tror, det er vigtigt at tale med en ven om det, eller en anden du kan stole på. Du må aldrig føle dig alene!
All Over
- Jeg blev mobbet virkelig meget, og det gjorde mig så ked af det hele tiden. Jeg hadede mit liv. Jeg boede på en af de øverste etager i en bygning i New York, og jeg overvejede bogstaveligt talt at hoppe ud. Det er så hårdt, at man bliver nødt til at gå i skole her eneste dag og møde de folk, der er onde mod dig. Jeg tacklede det ved at søge andre venner i en anden gruppe, så jeg havde en smule opbakning. Og så brugte jeg alt min energi på det, jeg elsker – skuespil, dans og sang, så jeg følte, der var et formål med dagen.
All Over
- Jeg prøver ikke at tage de negative kommentarer ind. Det skal gå lige igennem mig, for det er bare nogle andres mening, og uanset hvad andre synes om dig, om det er godt eller dårligt, betyder det kun noget, hvordan du har det med dig selv.
All Over
- Jeg blev mobbet af et par stykker, der var ældre end mig, så jeg tog faktisk på en camp, hvor jeg lærte boksning. Min ven Martin var også bokser, så han lærte mig at udvise selvtillid.
All Over
- Hvis jeg ser noget virkelig ubehageligt på eksempelvis Twitter, sørger jeg altid for at blokere personen.
All Over
- Heldigvis lyttede jeg til min mor, der lærte mig, at det er sejt at være anderledes. Sådan kom jeg igennem det.
All Over
- Jeg var typen, der sad på forreste række og rakte hånden op først, og det blev jeg ofte drillet med. Men jeg fandt ud af, at hvis man har hele sit hjerte med og går efter det, man tror på, uanset hvad andre tænker om det, kan og vil der ske fantastiske ting.
All Over
- Jeg var den lille brunette blandt alle de høje blondiner. Men man får kun én krop, så man kan lige så godt elske den. Det er ikke enden på verden, og om et år vil det ikke betyde noget for dig mere.
All Over

Læs mere om

MestLæste