Mit liv

Mine veninder holder mig udenfor

Af Stine Kærsgaard 12. april 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er bare ikke nogen værre følelse, og derfor skal der gøres noget ved problemet i en fart.

Er du i en venindegruppe, men føler du dig alligevel holdt udenfor? Måske bliver du sjældent inviteret, måske glemmer de andre piger at sende sms’er til dig, eller måske oplever du endda at blive bagtalt? Lige meget hvad problemet skyldes, så er det en helt forfærdelig følelse. Derfor er det også supervigtigt, at du får taget fat på problemet og snakket med dine veninder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her er fem råd til, hvad du kan gøre:

Tal med dem – face-to-face

Først og fremmest er det vigtigt, du tager en snak med dine veninder, hvor du fortæller dem præcis, hvordan du har det, og at du nogle gange føler, de holder dig udenfor. Sørg for at tage snakken face-to-face og ikke over en chat, da man nemt kan misforstå hinanden der.

Læs også: Test: Skal du slå op med din veninde?

Vis dine følelser

Det er meget vigtigt, at du også fortæller dine veninder, at det gør dig rigtig ked af det, når du bliver holdt udenfor – simpelthen fordi, du jo gerne vil være deres veninde og en del af gruppen. Du kan også spørge dem, om der er en grund til det, eller om det bare er fordi, de ikke rigtig har tænkt over, at det nogle gange sker.

Tal med en lærer, hvis det bliver nødvendigt

Hvis I er en større gruppe piger i klassen, så kan du også sige det til din lærer, så det kan blive taget op i klassen. Hvis du synes, at det er lidt ubehageligt at skulle sige, så sig eventuelt til din lærer, at du foretrækker, hvis han eller hun ikke siger noget om, at det er dig, som har sat emnet på dagsordenen.

Læs også: 10 tegn på hun er din bff

Fortæl dine forældre det

Hvis det går dig meget på, så fortæl dine forældre, at du har det lidt skidt i skolen, fordi du bliver holdt udenfor. Det vil også gøre, at de får en bedre forståelse for, hvorfor du nogle gange er ked af det eller indelukket.

Find nye veninder, hvis det fortsætter

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at huske, at veninder skal være der for hinanden. Så hvis du fortæller dem, at det gør dig ked af det, når du bliver holdt udenfor, uden at de gør noget ved det, så er de ikke værd at samle på – og så er det vigtigt, at du begynder at kigge efter nogle nye veninder.

De her ting vidste du nok ikke om ordet "BFF":

Detvidsteduikkeomordet"BFF"

”BFF” står for ”best friend forever” eller ”best friends forever”.
Man kan sagtens have flere BFFs.
I 2010 blev ordet skrevet ind i New Oxford American Dictionary – beskrevet som en persons bedste ven.
”BFF” blev første gang brugt i 1996, og det blev lynhurtigt megapopulært i sms- og chat-sprog.
I 1997 blev ordet første gang brugt i et afsnit af ”Venner” af Phoebe.
Der er også nogen, der kan finde på at bruge ordet ”BFF” som en forkortelse for ”big fat fuck” …
Hvis man sætter et L bag på ordet – altså ”BFFL” – står det for ”best friend for life”.
Den 8. juni hvert år er det international BFF-dag!
Det er meget populært at få en BFF-tattoo, og mange af stjernerne gør det også. Blandt andre har Kendall Jenner og Hailey Baldwin en hver på fingeren, der forestiller et lille hjerte.
Der er rigtig mange, der søger på ”BFF” på Google, og der var allerflest søgninger i december 2008. Det land, der søger mest på ”BFF”, er Filippinerne.

MestLæste