Mit liv

Min BFF vil bestemme over mig

Af Stine Kærsgaard 13. juli 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Åh! Det er irriterende, når man har en veninde, som gerne vil bestemme lidt for meget. Få gode råd til at tackle situationen her.

Har du en veninde, som du er rigtig glad for, men som har det med at ville bestemme lidt for meget?

Læs også: Test: Udnytter din veninde dig?

Det kan godt blive et problem, hvis du ikke gør hende opmærksom på, at du synes, det er irriterende og i værste fald, kan det måske ligefrem ødelægge jeres venskab.

Læs også: Arg, min veninde kopierer mig

Få gode råd til, hvordan du kan snakke med hende om problemet i galleriet her.

MinBFFvilbestemmeovermig

Først og fremmest er det vigtigt, du gør din veninde opmærksom på, at du synes, det er et problem. Hvis ikke hun får at vide, at du synes, hun bestemmer for meget, kan hun jo ikke ændre det. Så i stedet for at gå og fortælle alle andre, hvor irriterende du synes, det er, så tag en snak med hende.
Foto: Shutterstock
Det er dit eget ansvar at sige fra, når din veninde bestemmer for meget eller er urimelig. Måske lader du hende få ret eller bestemme for ikke at ødelægge den gode stemning, men jo mere du lader hende tage styringen, jo mere vender hun sig til det, og jo værre bliver det. Det er vigtigt, at du kender dine egne grænser og ved, hvordan du kan sige fra, hvis du føler dig urimeligt behandlet.
Foto: Shutterstock
Måske bestemmer din veninde over dig, fordi du ikke rigtig slår igennem, når du har en god idé eller en holdning til noget. Hvis nogle ting er vigtige for dig, så er det altså vigtigt, at du holder fast i dem. Lær derfor at blive bedre til at argumentere for dine holdninger og synspunker. Måske vil dette også kunne hjælpe dig i flere forskellige situationer.
Foto: Shutterstock
Folk, der gerne vil bestemme, gør det ofte fordi, de er lidt bange for at slippe kontrollen. Hjælp din veninde ved at sige, at ting sagtens kan gå eller blive sjovt, selv om det ikke lige kommer til at gå efter hendes hoved. Så i stedet for at blive irriteret på hende, så smil til hende, og sig, at det hele nok skal gå.
Foto: Shutterstock
For at et venskab er optimalt, skal man kunne give plads til hinandens ønsker. Er en af parterne ikke indstillet på det, bliver det altså svært at have et godt venskab. Så hvis din veninde ikke tager kritikken ind og prøver at ændre på, at hun vil bestemme alting, så er hun ikke rigtig værd at samle på.
Foto: Shutterstock

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om