Mit liv

Arg, min veninde kopierer mig

Af Stine Kærsgaard 17. april 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du elsker selvfølgelig din veninde højt, men samtidig er du lidt i krise over, at hun både kopierer din stil og bliver veninder med dine nye veninder. Læs her, hvad du kan gøre.

Måske er det ikke så mærkeligt, at du og din veninde elsker at være sammen – I minder om hinanden, I har samme humor, I interesserer jer for de samme ting og har samme stil. Dog kan det nogle gange føles lidt som om, at hun kopierer de ting, du gør frem for at finde sine egne veje.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Måske har du oplevet nogle af nedenstående scenarier? Vi har fundet nogle bud på, hvad du kan gøre, når du bliver irriteret over din venindes ”efteraberi:”

Scenarie 1: Hun køber det samme tøj som dig

Du har købt en megafed bluse, som du har haft på et par gange. Lige pludselig viser det sig, at din veninde har købt en magen til. Det kan godt være ret irriterende, og du har måske ikke lyst til at gå med den i frygt for, at I kommer til at ligne tvillinger henne i skolen. Fremover er det okay at sige til din veninde, at hun godt lige må spørge dig først, inden hun køber de samme ting. Husk dog på, at din veninde kun gør det, fordi hun synes, du har rigtig god stil – så tag det som et kompliment!

Scenarie 2: Hun får lavet det samme hår som dig

Din veninde har farvet sit hår den samme farve som dit eller sætter det altid på samme måde, som du gør. Arg, det er altså ret irriterende – især fordi, at man ikke bare lige kan skifte en hårfarve eller en frisure. I en sådan situation er det altså okay at sige til din veninde, at du ikke synes, det er superfedt, hvis I går og ligner hinanden for meget. Men afvej lige situationen, og vurder om det overhovedet er noget, du kan tillade dig at brokke dig over! Mange piger følger nemlig den samme mode og ender derfor også ret ofte med at se ens ud i deres udtryk.

Læs også: De 10 venindebud

Scenarie 3: Hun bliver veninder med dine veninder

Du har mødt nogle veninder på en camp eller til sport. Du introducerer dem for din veninde og ”vupti” – nu er hun også veninder med dem. Du synes måske, det er irriterende, at du ikke kan have nogen veninder for dig selv, uden hun skal blive en del af det. Det er svært at blande sig i andre folks relationer, og så længe alle er glade, og ingen bliver holdt udenfor, bør du se det som en fordel, at alle dine besties har det fedt sammen!

Scenarie 4: Hun aber efter på Instagram

Lige meget hvilke billeder du lægger op, kommer der bare de samme slags billeder på din venindes Instagram. Samme poses, samme morgenmadsbilleder eller samme hashtags. Du kan hurtig komme til at virke lidt grumpy og nærtagende, hvis du begynder at anklage sin veninde for at abe efter på Instagram – og måske føler hun slet ikke selv, at hendes billeder ligner dine! Ofte kan det også skyldes, at I følger de samme stjerner og bloggere og derfor får inspiration fra de samme steder.

Læs også: Test: Er hun en god veninde?

Scenarie 5: Hun kan lide de samme fyre som mig

Fyren fra 9 klasse som du crusher lidt på, kan din veninde også lige pludselig lide. OG dit celeb-crush, som du har hængende på din væg, er nu også din venindes favorit. Du må nok indse, at du ikke kan have nogle fyre for dig selv – medmindre du altså bliver kærester med dem…

Scenarie 6: Hun genfortæller dine jokes

Du synes selv, du er ret sjov… Og det synes din veninde vist også, for hun bliver i hvert fald ved med at fortælle de samme historier og sjove jokes, som du fortalte først. Tag det med et smil og som et tegn på, at dine veninde elsker din humor!

Læs mere om