trøste veninde
Mit liv

Lær at trøste din veninde som en pro

Af Redaktionen 2. december 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er rart at have styr på, hvordan du kan trøste din veninde, hvis hun er midt i et breakup eller har fået en dårlig karakter ...

Skrevet af Isabella Thorning, praktikant på Vi Unge

Det kan være rigtig svært at vide, hvordan du skal trøste din triste veninde, alt efter hvad årsagen til hendes dårlige humør er. Nogle gange kan man føle sig helt ubrugelig og ikke ane, hvad man skal gøre, hvis ens veninde er helt knust.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men derfor er det stadig vigtigt, at man gør sit bedste for at opmuntre sin veninde. For hvem kunne ikke godt tænke sig en veninde, som altid er der for én i de svære perioder?

En ekstra bonus er, at I som veninder bliver tættere knyttet til hinanden, hvis I støtter op om hinanden i de svære tider.

Her får du 7 gode råd til at få opmuntret din veninde - og samtidig blive endnu tættere med hende ...

Sådan kan du trøste din veninde

Ring til hende

Det er altid hyggeligt med et opkald fra ens søde veninde, især hvis man har brug for at få snakket ud, men ikke har mulighed for at ses. Så grib mobilen frem og ring til din veninde. Din veninde vil synes, det er dejligt, at du tænker på hende, og at hun kan få snakket ud, når nu hun ikke er helt på toppen.

Hold hende med selskab

Når man er igennem en svær tid, har man tit brug for at være alene, men andre gange kan man godt blive endnu mere trist af ikke at være sammen med nogen. Derfor er det en supergod ide at tage hjem til din veninde, så hun ikke føler, at hun er alene. Det er helt klart også noget andet at snakke ansigt til ansigt, end hvis I bare snakker i telefon eller skriver sammen.

Læs også: Sådan kan du forkæle og trøste din syge veninde

Lyt

Det handler først og fremmest om, at din veninde kan mærke, at du er der for hende. Når din veninde er ulykkelig, er det rigtigt vigtigt, at du er god til at lytte. Det betyder nemlig rigtigt meget, at man føler, at der er nogle, der vil lytte til én. Pak derfor mobilen væk, og stop det, du er i gang med, så du kan lytte 100 % til, hvad hun har at sige.

Giv hende tid

Når man er inde i en svær tid, kan det tage tid at komme på toppen igen. Det er helt forskelligt fra person til person og afhænger selvfølgelig også af, hvad der er sket. Men uanset hvad, så er det vigtigt, at hun kan tude igennem, uden at du dømmer hende på nogen punkter. Det er nemlig rigtigt sundt at få lukket alle sine følelser ud.

Hvis din veninde ikke har helt lyst til at ses, men har brug for noget alene tid, så accepter det. Det er i sig selv en stor hjælp!

Få hende på andre tanker

Når I har fået snakket det hele igennem, er det tid til at komme ind på noget andet. Stemningen skal ændres! Din veninde skal gå fra jeres snak med en bedre følelse. Snak om sidste gang I var sammen, hvor I havde det sygeste grineflip eller måske om den søde fyr fra klassen ... Det er rart for din veninde at få nogle andre ting at tænke på.

Tag i biffen

Et rigtig godt tip til at få opmuntret din veninde er at tage ud og opleve noget sammen. Tag en tur i biffen og se en sjov komedie, som I kan få jer et godt grin over. Men undlad lige en sørgelig, romantisk film, hvis din veninde lige har slået op med sin kæreste. Det vil ikke være så smart!

Tag på shopping

Der er heller ikke noget bedre end en god omgang shopping med sin yndlingspige. Køb en masse nyt tøj, tag på cafe og måske kan I endda også lige kigge efter nogle søde fyre?

Få gode tips til at blive en endnu bedre veninde i galleriet herunder

Blivenbedreveninde

Har du ikke så meget tid til overs til dine veninder? Sørg for at planlægge din kalender et par uger fremad og spær et par dage, som du sætter af udelukkende til venindehygge. Så kan I aftale dagen lang tid på forhånd, og så er I sikre på, at I får tid til hinanden. Det vil helt sikkert også gøre din veninde glad, at du gør noget ud af at få plads til hende i din hverdag.
Glemmer du at spørge ind til din venindes dag, hendes drengeproblemer, og hvad der ellers nager hende? Husk at være nysgerrig, og spørg ind til hende, selv om du mest af alt har lyst til at fortælle om alt det, du selv har i hovedet. Samtalen skal helst gå begge veje!
Kniber det med at finde plads til hende i kalenderen? Vis din veninde, at du ikke har glemt hende ved at ringe til hende om aftenen og snakke jeres dag og oplevelser igennem. Det behøver selvfølgelig ikke være hver dag, men hold kontakten og få snakket, selv om I ikke kan ses så tit.
Er I blevet uvenner? Vær den gode veninde, og indrøm dine fejl med en undskyldning. Der kommer aldrig noget godt ud af at være stædig og ignorere hinanden, så se at få snakket problemerne igennem, før det er for sent!
Er I tit to veninder, der laver noget sammen, mens jeres tredje veninde står lidt udenfor? Husk at tage hende mere med i jeres planer, og så vil hun også føle sig tættere på jer. Det er ikke sjovt at føle sig som det tredje hjul!
At være en god veninde handler ikke kun om at huske hende og inddrage hende – det kan nemlig også være det omvendte! Måske synes din veninde, at jeres venskab er blevet lidt for omklamrende, og så kan det være, du skal give hende lidt plads til også at være sig selv. Spørg hende ind til, hvordan hun gerne vil have det, og respekter hendes meninger.
Gode veninder fortæller ikke hinandens hemmeligheder videre til andre, så hold tæt med det, du får af vide af hende. Det kan virkelig ødelægge et venskab, hvis man finder ud af, at den anden ikke kunne holde på en hemmelighed. Tillid betyder alt!
Forelskelse kan nemt splitte et venskab, hvis I forelsker jer i den samme dreng. Sker det, så sørg for at få en aftale på plads, så I ikke ender med at konkurrere om den samme dreng, for så ender en af jer med garanti med at blive ked af det. I kan for eksempel aftale, at ingen skal have ham – medmindre en af jer allerede er sammen med ham. Så er det selvfølgelig den anden veninde, der skal bakke ud.

MestLæste