veninde er syg
Mit liv

Forkæl din veninde, hvis hun er syg

Af Redaktionen 3. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvis din veninde er syg, bliver hun helt sikkert overdrevet glad, hvis du gør en af de her ting for hende.

Skrevet af Sille Bay Gercke.

Du kender det fra dig selv: Det er megatræls at være syg! Man kan ikke rigtig lave så meget andet end at ligge hjemme i sin seng og stene tv, og selv om man nogle gange ønsker sig en dag, hvor man bare kan slappe af hjemme i sengen, så er det ikke særlig sjovt, når man bliver tvunget til det på grund af en irriterende influenza.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er selvfølgelig også synd, når det er din veninde, der bliver ramt af sygdom. Men heldigvis er der nogle søde ting, du kan gøre for hende, mens hun venter på at blive rask igen. Og så gør din veninde helt sikkert også de ting for dig, når du engang bliver syg igen.

7 ting du kan gøre, hvis din veninde er syg

Hvis din veninde er ramt af menstruationssmerter

  • Selv om din veninde ikke har været i skole, så er hun måske frisk nok til et lille, kort hygge-besøg. Tag forbi med hendes yndlingsslik og noget varm kakao - så bliver hun helt sikkert vildt glad, og så kan I jo hygge jer sammen med et afsnit af jeres yndlingsserie.
  • Når din veninde går glip af skolen, kommer hun hurtigt bagud. Så sørg for at tage nogle gode noter i timerne, som du kan sende din veninde, så hun ikke misser alt for mange vigtige ting fra timerne. Det kan også være, at lektierne er lidt svære at overskue, når hun ikke har været i skole, så du kan jo tilbyde at hjælpe hende med dem – det er altid lidt lettere, når man er to om dem.

Test dig selv: Er du en god veninde?

Hvis din veninde har feber og er forkølet

  • Det er træls at have feber og være forkølet, for i det ene øjeblik har man det vildt varmt, men i det næste øjeblik fryser man sygt meget. Måske var det en idé at du købte din venindes yndlingsis og kørte forbi med den på vej hjem fra skole? Du kan ikke blive og hænge ud sammen med hende, for så risikerer du selv at blive smittet, men din veninde bliver helt sikkert så glad, for at du er hendes veninde, hvis du gør det her for hende!
  • Når nu I ikke kan hænge ud sammen, fordi du jo ikke skal smittes og blive syg, så kan I snappe eller videochatte sammen i stedet for. Du kan opmuntre hende med skøre snaps og fortælle hende, hvad for noget sladder, hun er gået glip af i skolen – så kan du få hende til at grine, selv om hun er syg.

Læs også: Sådan opmuntrer du en trist veninde

Hvis din veninde har fået verdens ondeste dræberinfluenza

  • Det er vigtigt, at du ikke bliver smittet, og måske har din veninde heller ikke rigtig lyst til noget andet end at sove, fordi hun har det så skidt. Send nogle søde beskeder og sjove snaps til hende, som hun kan se, når hun en gang imellem vågner. Det er virkelig opmuntrende at vågne op til en ”Du er den bedste veninde”-besked eller en snap, hvor du har et skørt filter på.
  • Din veninde bruger sindssygt mange timer på Netflix, så måske er hun ved at løbe tør for serier, som hun gider at se? Lav en liste med nogle anderledes, men gode serier, som du ved, din veninde ikke har set endnu, og send den til hende. Hun vil elske dig for det, for hun orker måske ikke selv at kigge alle mulighederne igennem. Du kan også lave en liste med film, hvis din veninde har set nærmest alle serier.
  • En influenza er ikke bare en simpel forkølelse, hvor man har lidt feber, snotter lidt og har ondt i hovedet. Med influenza kan man få de ondeste muskelsmerter, så hvis du vil være rigtig sød ved din veninde, kan du lave et fint, hjemmelavet gavekort til en omgang massage, som hun kan få af dig, når hun bliver rask. Det er verdens bedste influenza-gave!

Du kan også dele det her galleri med din veninde, for der er masser af forslag til, hvad man kan lave, hvis man er syg!

Detkandulave,nårduersyg

Nej, udvalget i fjernsynet er altså ikke særligt spændene klokken et om eftermiddagen, så det er nu, du virkelig skal sætte pris på streamingtjenesterne. Skynd dig at starte den serie, du altid har villet se, men ikke lige har haft tid til, og se et par sæsoner igennem. Win!
.. og selvfølgelig ikke på dit værelse, men på din telefon, computer eller tablet! Når du alligevel bare ligger på langs med din smartphone eller tablet, kan du bruge lidt tid på at gå dit billedarkiv igennem og få ryddet op. Det samme gælder også for de billeder, du har liggende på Facebook og Instagram – måske er det tid til at få slettet lidt af det gamle, som du ikke er så stolt over mere?
Kan du ikke overskue at kigge ind i en skærm, er en bog måske en bedre løsning. Du kan for eksempel genlæse en af dine yndlingsbøger, eller låne en af din mor eller søster. Hvis du er megasej, og ikke kan overskue at komme bagud i skolen, kan du læse forud i en af de bøger, I er i gang med i for eksempel dansk eller engelsk.
Er en bog ikke lige noget for dig? Så findes der heldigvis en masse seje blogs på nettet, og mon ikke et par af dem kan fange din opmærksomhed? Der burde i hvert fald være til nogle timers læsning, og måske kan de inspirerer dig til et cool projekt, til når du er rask?

Læs mere om