Mit liv

Sådan opmuntrer du en trist veninde

Af Stine Kærsgaard 26. marts 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Går din veninde og hænger lidt med næbet for tiden? Som hendes BFF bør du tage affære! Med de her seks ting kan du gøre hende gladere.

Vi kender alle følelsen af at være i lidt dårligt humør. Nogle gange ved vi præcis, hvad grunden er, mens det andre gange er sværere at forklare, hvorfor vi er triste.

En ting er dog sikkert: Vi bør altid støtte vores veninder, når de føler modgang. Så hvad enten det er fordi, din veninde er blevet droppet af sin kæreste, hun er uvenner med sin mor, har problemer i skolen eller bare går og er lidt mut, uden nogen helt ved hvorfor, kan du muntre hende op ved at gøre nogle helt simple ting.

Læs også: Test: Hvor meget minder du om din BFF?

Læs, hvad du kan gøre i galleriet nedenfor:

Sådanopmuntrerduentristveninde

Nogle gange har man brug for at snakke længe om, hvad der går en på og andre gange, har man bare brug for at lave ting, som gør, at man glemmer problemerne for en stund. Spørg din veninde, om I skal tage en lang snak, eller om hun bare har brug for at have det sjov og tænke på noget andet.
Foto: Shutterstock
Du skriver sikkert sammen og snapper med din veninde hver dag, og i de perioder hvor hun har det svært, skal du endelig fortsætte med det! Søde beskeder og sjove snaps muntrer nemlig altid en op. Husk dog at sige til din veninde, at du ikke forventer, hun altid svarer tilbage på dem, da du jo ikke skal gå hen og stresse hende yderligere eller få hende til at føle sig som en dårlig ven, hvis hun bare ikke bare overskuddet til at svare på det hele.
Foto: Shutterstock
Hvis man er trist, kan det nogle gange hjælpe at have noget at glæde sig til. Planlæg derfor nogle sjove ting sammen med hende. Det kan være en brunch på en lækker café, en biograftur eller noget andet hygge.
Foto: Shutterstock
Hvis man er trist og mut, er det altid en god ide at bevæge sig! Når man motionerer, udskiller man nemlig endorfiner – og de gør en glad. Så tag din veninde med i svømmehallen, lav en dans med hende eller gå en lang aftentur sammen. Den friske luft er desuden kun et plus!
Foto: Shutterstock
Man skal selvfølgelig ikke shoppe alle sine sorger væk, og især ikke hvis man er flad og ikke har nogle penge, men nogle gange kan det altså gøre en superglad, hvis man finder en lækker ting. Hvis din veninde er mut, så tag hende med på shoppetur og sørg for, at hun finder en bluse eller et par sko, som hun bare elsker. Når man føler, man ser godt ud, bliver man også gladere.
Foto: Shutterstock
Anderkendelse og kærlighed er den vigtigste medicin for folk, som har det svært. Derfor er det vigtigt, at du fortæller din veninde, at hun betyder meget for dig. Hvis hun er meget trist i længere tid, er det dog vigtigt, at du er opmærksom på det. Og hvis det fortsætter en meget lang periode, kan det være en idé at snakke med hendes forældre eller jeres lærer, så hun kan få professionel hjælp og blive glad igen. ♥
Foto: Shutterstock

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste